U bivšu djevojku ispalio šest metaka, ranjenom mladiću pucao u zatiljak

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Optužno vijeće pulskog Županijskog suda jučer je potvrdilo optužnicu Županijskog državnog odvjetništva iz Pule protiv Danijela Brnosa (30) iz Vodnjana i Mirsasda Bahića (27) iz Vodnjana. Brnosa se tereti za pet kaznenih djela, i to dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva na štetu 19-godišnjakinje s porečkog područja i 23-godišnjaka iz Bala, zatim prijetnje na štetu 19-godišnjakinje, prijevare na štetu G. P. i iznude u pokušaju na štetu N. J. Protiv Bahića je potvrđena optužnica koja ga tereti za jedno kazneno djelo, odnosno zbog pomaganja počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Sačekuša na radnom mjestu

Brnosa se u prvoj točki optužnice tereti za dva pokušaja teškog ubojstva, odnosno da je 7. svibnja ove godine oko 14 sati ispred hotela Pineta u Vrsaru namjeravao ubiti 19-godišnju M. T. s porečkog područja, i to iz dva razloga: jer nije htjela biti dalje u vezi s njim i zato što nije htjela sudjelovati u poslovanju poduzeća Mat Company iz Vodnjana, koje je Brnos registrirao na njezino ime.

Kako se navodi u optužnici, Brnos je toga dana sačekao djevojku ispred hotela kad je dolazila na posao. Kazao joj je "da će danas sve završiti" jer ga nije smjela blokirati na mobitelu i ne javljati mu se na pozive.

Brnos je s obje ruke ulovio djevojku za vrat spriječivši je da uđe u hotel te je zatražio da pozove R. C. jer je i njega namjeravao ubiti iz ljubomore, sumnjao je da je M. T. u vezi s njim, navodi se nadalje u optužnici. Kada je R. C. izašao iz hotela i vidio je da je Brnos naoružan vatrenim oružjem, stao je ispred M. T. Brnos je tada djevojci i mladiću kazao da "stvar završava danas" i da nemaju što više pričati. S oko metar udaljenosti pucao je R. C.-u u prsa, uslijed čega je ovaj pao potrbuške na tlo. Iako je ležao i već bio teško ranjen, Brnos je R. C.-u stao nogom na potkoljenicu i ispalio mu još jedan hitac u zatiljak.

Potom se okomio na M. T. koja je već bila pala na tlo te je udaljenosti od oko 80 centimetara u nju sasuo najmanje šest hitaca u pravcu glave, lica i prsa. M. T. je u pucnjavi zadobila teške ozljede: dva hica pogodila su je u glavu, jedan u lice, jedan u ušku, jedan joj je okrznuo lijevu stranu licem, a jedan rame. Budući da je pucnjava privukla pažnju ljudi u blizini, Brnos je pobjegao s mjesta događaja. (Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter