U BiH uhicen Miljenko Žaja Krojf

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Miljenko Žaja Krojf, za kojim traga i hrvatsko pravosude, uhicen je cetvrtak u Bosni i Hercegovine zbog umiješanosti u medunarodnu trgovinu kokainom, potvrdila je glasnogovornica državnog odvjetništva BiH Selma Hecimovic.

Ona je kazala da su uz Žaju, koji je u jutarnjim satima uhicen u Capljini, privedene još dvije osobe nastanjene u Tomislavgradu. "Rijec je braci Petru i Anti Cosicu", kazala je Hecimovic. Nalog za uhicenja izdalo je državno odvjetništvo BiH na temelju istrage koju zajednicki provode policijska tijela pet država.

"Rijec je o medunarodom švercu kokaina, odnosno o pošiljci koja je zaplijenjena u Španjolskoj", pojasnila je Hecimovic. Potvrdila je da je policija obavila i pretragu stambenih prostora koje su u Capljini i Tomislavgradu koristili Žaja i braca Cosic.

Neposredno nakon uhicenja, policija u Mostaru izjavila je da je Krojf uhicen zbog tjeralice iz Hrvatske u suradnji s policijom Republike Srpske. Nacelnik odjela kriminalisticke policije i glasnogovornik MUP-a Hercegovacko-neretvanske županije Srecko Bošnjak izjavio je u cetvrtak prije podne da je Krojf uhicen na temelju naloga državnog odvjetništva BiH u okviru istrage koju provodi ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske u suradnji s vlastima Republike Hrvatske.

Hecimovic je medutim potvrdila da Žajino uhicenje nije povezano s tjeralicom što su je za njim raspisalo hrvatsko pravosude. On je u Hrvatskoj pravomocno osuden na tri godine zatvora zbog, iznude a za njim je na snazi i tjeralica zagrebackog županijskog suda zbog pokušaja ubojstva iz 1991. Žaja i braca Cosic nakon uhicenja ce biti predani državnom odvjetništvu BiH koje treba odluciti hoce li od suda za njih tražiti odredivanje pritvora.


Podijeli: Facebook Twiter