U Bi Villageu gradit će se hotel s 4 zvjezdice

Plan uređenja Bi Villagea omogućava rekonstrukciju te gradnju novih turističkih kapaciteta (Neven LAZAREVIĆ)
Plan uređenja Bi Villagea omogućava rekonstrukciju te gradnju novih turističkih kapaciteta (Neven LAZAREVIĆ)

Prethodna rasprava o Urbanističkom planu uređenja turističke zone Bi Village održana je jučer u Fažani, a plan je u ime izrađivača prezentirala Jasna Juraić Mucko iz zagrebačkog Arhitektonskog ateljea Deset.

Područje obuhvaćeno UPU-om zauzima površinu nešto veću od 48 hektara. Planom se, istaknula je, omogućava rekonstrukcija postojećih građevina te gradnja novih turističkih kapaciteta. Prostornim planom Istarske županije, kao planom višeg reda, utvrđen je maksimalni smještajni kapacitet turističke zone od pet tisuća ležajeva.

Površine postojećeg turističkog naselja ovim su Planom podijeljene na dio na kojem se nalaze smještajni objekti te na dio s pratećim sadržajima kao što su recepcija, sanitarni čvor, trgovina i druge uslužne djelatnosti. Prema Zakonu o prostornom uređenju i gradnji, najmanje 30 posto smještaja turističkog naselja moraju biti građevine hotelskog tipa, navela je Juraić Mucko. Stoga se na ovim površinama planira izgradnja hotela te je predviđena prenamjena dijela postojećih apartmana u hotelski smještaj.

Prema županijskom Prostornom planu, planira se podizanje postojećih smještajnih kapaciteta na višu kategoriju, odnosno na četiri zvjezdice, a ta se kategorija predlaže i za planirane smještajne kapacitete. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter