U Beogradu za Novu godinu tisuće Hrvata i Slovenaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novu 2013. godinu u Beogradu dočekat će od 10 do 15 tisuća turista, među kojima su u zadnjem desetljeću tradicionalno najbrojniji gosti iz Hrvatske i Slovenije, izjavio je za Hinu ravnatelj Turističke organizacije Beograda (TOB) Dejan Veselinov.

"Raduje nas da su gosti iz regije, a napose mladi iz Hrvatske i Slovenije, prepoznali Beograd kao grad otvorenog srca i odlične zabave. To nam je veliko priznanje, ali i obveza, pa smo se potrudili da ove godine doček Nove godine u Beogradu bude još raznovrsniji i bogatiji, tako da će program praktično početi već u petak i trajati cijeli vikend", rekao je Veselinov.

Podsjetio je da Beograd iz godine u godinu bilježi porast broja inozemnih gostiju, a samo u 2012. bilo ih je oko sedam posto više u odnosu na godinu prije. U tom postotku značajno sudjeluju gosti iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Rusije.

Direktor TOB-a posjetitelje iz Hrvatske i Slovenije već smatra "stalnim gostima", a uvjeren je da će ovaj put u Beograd doći turisti iz drugih dijelova Europe i svijeta jer se "Beograd nastoji promovirati kao destinacija koja nije skupa, a istovremeno nudi najbolji odnos cijene i sadržaja koji se gostima nude".

"Gosti su nam nametnuli novi trend - potrebu da putuju na kratak, ali bogatim sadržajima ispunjen odmor. Najbolja su nam preporuka ljudi koji jednom dođu, i potom se vrate dovodeći i prijatelje", rekao je za Hinu Veselinov.

Touroperateri već imaju organizirane dolaske iz Ljubljane, Rijeke i Zagreba, a aranžmani s dva ili tri noćenja u prosjeku koštaju od 99 do 119 eura, navode beogradske turističke agencije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter