U Beogradu ubijen brat Luke Bojovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U središtu Beograda u ponedjeljak ujutro je s više hitaca iz vatrenog oružja ubijen Nikola Bojović, brat jednog od vođa "zemunskog klana" Luke Bojovića, potvrdio je srbijanski premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

Bojovića je ujutro oko 7 sati u Ulici carice Milice nepoznati napadač smrtno ranio u glavu, grudi, trbuh i ruke, a preminuo je sat kasnije u Urgentnom centru.

Prema neslužbenim saznanjima, napadač je Bojoviću prišao sleđa i, pred desecima prolaznika i očevidaca koji su bili na ulici i obližnjoj pekari, ispalio mu metak u potiljak, a nakon što je pao na pločnik pucao još nekoliko puta u njega.

Premijer Dačić, koji je i ministar policije, potvrdio je identitet žrtve i izjavio da je na mjestu ubojstva nađeno 15 čahura, ali ne i o kojem je oružju i streljivu riječ.

Prema Dačićevoj izjavi, policija je temeljem tragova na mjestu ubojstva započela istragu i nastavit će utvrđivati motive te nastojati identificirati ubojicu.

Nikola Bojović, sudeći po izvješćima beogradskih medija, već duže od pet godina ima policijski dosje, a njegovo ime pojavilo se u javnosti prvi put tijekom svjedočenja jednog od najsurovijih pripadnika "zemunskog klana " Sretka Kalinića, koji je Bojovića doveo u vezu s ubojstvom poznatog beogradskog kriminalca Branka Jevtovića Jorge i čak ga proglasio suučesnikom.

Jevtović je ubijen 30. listopada 2004. godine u Njegoševoj ulici u Beogradu, a ubojstvo je kasnije priznao Sretko Kalinić, ustvrdivši da je organizator bio Nikolin brat Luka Bojović, koji je nabavio oružje i auto za bijeg. Kalinić je svjedočio da je Branka Jevtovića Jorgu na mjesto ubojstva namamio upravo Nikola Bojović, ali on za tu optužbu nikada nije procesuiran.

Bojović je zajedno sa svojim bratom Lukom 2008. godine optužen za maltretiranje, fizički napad i iznudu 7.000 eura, ali je sud odbacio tužbu zbog zastarjelosti kaznenog djela.

Nikola Bojović je medijsku pozornost imao i 11. listopada 2012. godine kada je, zajedno sa suprugom Luke Bojovića, Barbarom te još 22 člana kriminalne skupine iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine uhićen na Kanarskim otocima u Španjolskoj i osumnjičen za trgovinu narkoticima i pranje novca. Tri tjedna nakon toga Bojović i žena njegova brata su pušteni.

Beogradska policija je nakon očevida na mjestu ubojstva nastavila istragu, a za sada nema podataka o eventualnim osumnjičenim osobama ili kriminalnim skupinama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter