U Beogradu obilježen Dan mladosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu Dana mladosti 25. svibnja, datuma koji se slavio kao rodendan nekadašnjega predsjednika SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita, u Beogradu su mu u srijedu njegovi poštovatelji izrazili pocast u Kuci cvijeca u kojoj se nalazi njegov grob.

Kao i svake godine, Titova udovica Jovanka Broz medu prvima je položila vijenac na njegov grob, a potom i njegov unuk Joška Broz, zatim izaslanstvo Saveza udruženja boraca narodnooslobodilackog rata (SUBNOR) te brojni gradani pristigli iz Srbije i ostalih bivših jugoslavenskih republika.

Titov grob obišli su brojni njegovi poštovatelji te položili vijence i štafete, koje su pristigle iz Makedonije, Crne Gore, srbijanskih gradova, kao i zajednicka hrvatsko-slovenska štafeta pristigla iz Umaga. Kako javljaju srbijanski mediji, u Beograd je stigla i štafeta iz Libije.

Održan je i prigodni umjetnicki program u organizaciji srbijanske Komunisticke partije, ciji je predsjednik Joška Broz, koji je porucio da ce se njegova stranka boriti da ude u srbijanski parlament. Doživotni predsjednik SFRJ Josip Broz Tito umro je 4. svibnja 1980. godine u Ljubljani, a njegova smrt cesto se povezuje s pocetkom procesa koji su rezultirali raspadom Jugoslavije.


Podijeli: Facebook Twiter