U Beču otvoren 22. hrvatski bal

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalni Hrvatski bal u organizaciji Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport otvoren je u subotu navečer u Hotelu Arcotel-Wimberger u Beču uz nastup klape Intrade. 

22. bal okupio je oko 700 posjetitelja - Hrvate koji žive i rade u Austriji, njihove goste iz domovine i prijatelje Austrijance. 

Na svečanom otvorenju nastupila je i plesna skupina Immervoll iz Beča uz zvuke valcera na Lijepom plavom Dunavu Johanna Straussa mlađeg.

Predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport Miroslav Piplica rekao je da bal jedna od najznačajnijih kulturnih priredbi te zajednice, naglasivši da je postao tradicija i simbol druženja i okupljanja hrvatskih građana koji žive i rade u Austriji. 

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i sport osnovana je 1990. godine. Ona koordinira rad dvadesetak klubova i dviju sportskih liga Hrvata u Beču i jedna je od najvećih udruga Hrvata u Austriji koja godišnje na različitim manifestacijama okupi više od 50 tisuća Hrvata i Austrijanaca, rekao je Piplica. 

Veleposlanik RH u Austriji Gordan Bakota ocijenio je bal važnom tradicijom i zahvalio se na naporima Austrijsko-hrvatskoj zajednici za kulturu i sport. "Bal pridonosi jačanju veza i prijateljstva između Hrvata koji žive u Beču, Austrijanaca, kao i Hrvatske i Austrije koja stalno podupire Hrvatsku na njezinom putu do punopravnog članstva u EU-u predviđenog 1. srpnja ove godine", rekao je Bakota. 

Ove se godine bal održava pod pokroviteljstvom bečkog gradonačelnika Michaela Haeupla, a u glazbenom dijelu osim klape Intrade nastupaju i grupa Prva liga iz Osijeka i duo Domižana iz Dubrovnika.  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter