U bazi Fort Knox ubijen civil

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muškarac koji je radio kao civilni zaposlenik američke vojske ubijen je u srijedu na parkiralištu vojne baze Fort Knox, potvrdili su službeni izvori. Vlasti su objavile da pucnjava nije bila slučajan čin te da počinitelj do srijede kasno navečer nije uhvaćen.

Izgred koji je uslijedio manje od dva tjedna nakon što je američki marinac ubio dvojicu kolega pa sebe u bazi u Virginiji zbio se u srijedu poslijepodne izvan vojnog zapovjedništva ljudskih resursa, izvijestila je vojska u priopćenju koje citira Reuters. Žrtva, zaposlenik u zapovjedništvu ljudskih resursa, prevezen je u bolnicu gdje je proglašen mrtvim.

"Agenti vojnog kriminalističkog zapovjedništva istražuju osobni incident, a ne čin slučajnog nasilja", naveo je u izjavi glasnogovornik neovisne vojne istraživačke agencije Chris Grey.

Vojska je izvijestila i da je blokada Fort Knoxa, u kojem živi više od 40 tisuća vojnog osoblja, članova njihovih obitelji i civilnih zaposlenika bila uobičajena sigurnosna mjera. Glavni ulaz navodno je otvoren sat kasnije, a vojska tvrdi da je policija "zainteresirana za razgovor" s muškarcem koji koristi crni motocikl Yamaha.

Glasnogovornik FBI-ja u Louisvilleu je kazao da su u bazu poslana dva agenta kako bi pomogli u istrazi.

Ime ubijenog bit će objavljeno 24 sata nakon što se o smrti obavijesti njegova obitelj, navodi Reuters. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter