U Batani prva zajednička izložba oca i kćeri Bjelajac

Martina Bjelajac Schnack
Martina Bjelajac Schnack

Nakon što je prije dvije godine svojom prvom samostalnom izložbom fotografija Vlado Bjelajac, poznati rovinjski obiteljski liječnik, široj javnosti odškrinuo vrata svog velikog hobija i strasti - fotografiranja podvodnog svijeta i morskih životinja, sada se pojačan snimkama kćeri Martine Bjelajac Schnack, ponovno javlja, ali "odozgo". U caffe-galeriji Batana otvorena je njihova prva zajednička izložba fotografija pod nazivom "Nebo nad Hrvatskom", na kojoj otac i kći, inače grafička dizajnerica i profesionalna fotografkinja, predstavljaju djelić svoje zbirke snimljene tijekom proteklih pet godina.

- Ove su fotografije plod zajedničke strasti prema letenju i  fotografiranju, a jednim su dijelom i rezultat našeg odličnog druženja. Jer, dok su meni, primjerice, letenja u otvorenoj letjelici, baš kao i ronjenja izazov, gušt, strast, ali i odličan odmak od svakodnevice, Martini je snimanje sve to, ali i korak više -profesionalni posao, objašnjava Vlado Bjelajac, koji je, kaže, strast za motornim zmajem otkrio 1999. godine.

- Upoznavajući i razgledavajući svijet s visina, već na prvu pomislio sam da tu ljepotu trebam podijeliti. S obzirom na to da je i Martina zavoljela letjeti, istina, ne kao letač, već putnik i padobranac, složili smo se da svatko iz svoje perspektive napravi zračni album, kaže on.

S obzirom na to da mu je prva izložba bila "dubinska", kada su se u njegovom oku kamere našla morska stvorenja, a potonja je "visinska", pitam ga što slijedi.

- Nakon mora i zraka na redu je ciklus "snowboard", sporta kojim se strastveno bavim i čije ljepote treba pokazati. No, opet, da ne bude pretenciozno mislim da je na redu krajolik - prekrasne vedute Rovinja, kojih također imam puno ili možda portreti ljudi. Ne znam i teško mi je odrediti jer uz medicinu koju volim, fotografiranje i tzv. adrenalinski sportovi dijelovi su mog života i načina na koji živim, ističe Vlado Bjelajac. (N. ORLOVIĆ RADIĆ


Podijeli: Facebook Twiter