U Batani izložba s workshopa modne fotografije

S otvorenja izložbe fotografija nastalih tijekom prošlogodišnjeg Work shopa u Rovinju (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
S otvorenja izložbe fotografija nastalih tijekom prošlogodišnjeg Work shopa u Rovinju (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

U Centru vizualnih umjetnosti Batana, otvorena je izložba fotografija nastalih tijekom međunarodnog workshopa portreta i modne fotografije u Rovinju 2012. godine.

Po dva svoja rada izložilo je dvanaestero sudionika lanjske radionice koji se mogu razgledati do 17. rujna, kada izložba seli u brojne galerije susjedne Italije.

Naime, valja imati na umu da su predstavljeni autori redom iz susjedne države - Alessandro Michelazzi, Mattia Pelizzari, Francesco Morandini, Lia Dondini, Alessia Zolfanelli, Erve Zanutto, Christian Barbato, Luca Branchetti, Stefano Lezni, Roberto Srelz, Mauro Pelin i David Terni, koji su uz pomoć fotoaparata ovjekovječili neka od najdojmiljivijih i najljepših mjesta i vizura Rovinja, poput Park šume Zlatni rt, Centar za povijesna istraživanja Rovinj ili pak atraktivni Hotel Lone. U njihove su se panorame "uklopili" i domaći modeli pa su i same fotografije još dojmljivije.

Inače, svečano otvorenje izložbe fotografija lanjskog workshopa, bila je prigoda i za najavu ovogodišnjeg koji je u tijeku i traje do nedjelje, 15. rujna. Kako je istaknuo Marino Rade, inicijator workshopa, predviđeno trajanje drugog izdanja radionice modne fotografije u Hrvatskoj je pet dana i odvija se u organizaciji talijanskog Pixel Square Studija te pod vodstvom Alessandra Michelazzija i uz suradnju rovinjskog CVU "Batana".

- Program workshopa sastoji se od predavanja koja se odvijaju u jutarnjim satima i na kojima će sudionici moći steći dodatna znanja o osnovnim i naprednim tehnikama te ih odmah i moći primijeniti u praksi tijekom popodnevnih fotografskih sesija. Za sve njih organizirane su tri odvojene i praktične sesije na kojima imaju prigode osim profesionalnih modela fotografirati i prekrasne prirodne znamenitosti i arhitekturu Rovinja.

Uz to, najvažniji kotač u tom workshop zamašnjaku je i profesionalni fotograf Alessandro Michelazzi i njegovi asistenti Francesco Morandini i Mattia Pellizzari, koji strpljivo i s puno znanja korak po korak vode sudionike radionica najboljim tehnikama koje se upotrebljavaju u raznim i različitim uvjetima snimanja, rekao je, Marino Rade dodavši i drugi važan cilj koji je istaknuti ljepotu Rovinja i njegove romantične obale kroz modnu fotografiju. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter