U Barbarigi sljedeće godine Vitality hotel s četiri zvjezdice

Vitality centar između TN Barbariga i mora (pogled prema jugu)
Vitality centar između TN Barbariga i mora (pogled prema jugu)

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Vodnjana, vijećnici su u srijedu navečer jednoglasno prihvatili ponudu i sklapanje ugovora o osnivanju prava građenja na tri gradske parcele u Barbarigi za gradnju hotela i pratećih objekata u korist tvrtke Barbariga Nova. Riječ je o parcelama ukupne površine 13,4 tisuća kvadrata na jugu turističkog naselja Barbarige, udaljene 150 metara od mora, odnosno uvale Marić. Na njima će, rekla je pred vijećnicima direktorice tvrtke Vesne Glavić, izgraditi hotel s četiri zvjezdice, depandansu te javne i komercijalne sadržaje. 

Pravo građenja se daje na 66 godina

Uz tri gradske parcele projekt Vitality centra proteže se i na dvije nekretnine u vlasništvu tvrtke Barbariga Nova, inače firme bivšeg HDZ-ovog ministra turizma i aktualnog saborskog zastupnika Antona Klimana, koji se iz upravljačkih prava tvrtke izuzeo prije više od godinu dana otkako je stupio na državnu dužnost. Pravo građenja, po javnom natječaju iz siječnja, daje se na rok od 66 godina s godišnjom naknadom od 137,7 tisuća kuna i PDV.

Izgradnja Vitality centra investicija je vrijedna 11,5 milijuna eura. Gradnja bi krenula krajem godine, a u planu je, kaže Glavić, sljedeće godine i izgraditi kompleks.

- Uočili smo da na obali nedostaje hotelskih sadržaja, prije četiri godine počeli smo kupovati zemljište za hotel, ali kako ga nije bilo dovoljno obratili smo se Gradu Vodnjanu. U studenom 2013. prezentirali smo projekt, nakon toga dobili pozitivan odgovor. Cilj nam je cjelogodišnje poslovanje, jačanje kapaciteta s četiri zvjezdice i kongresnog turizma, podizanje standarda turističko-apartmanske usluge, čime će se podići i potencijal naselja Barbariga s 1.600 ležaja, navela je Glavić. Tvrtka Barbariga Nova bila je jedini ponuditelj na natječaju za pravo građenja. 

Gradu pet milijuna od doprinosa

Kompleks Vitality gradit će se na mjestu gdje se trenutno nalaze butiga, recepcija i ostali uslužni i ugostiteljski sadržaji. Hotel će raspolagati s oko 130 soba, od čega nešto suiteva, a depandansa s 35 apartmana. Kako je arhitektica Nina Matika iz pulske tvrtke De Finni predstavila, hotel bi raspolagao s 8.500 četvornih metara zatvorenog prostora, a depandansa s 4.000 kvadrata. Hotelski dio imao bi dva 25-metarska bazena, zatvoreni i otvoreni, veliki wellness centar i teretanu otvorene cijele godine te kongresnu salu s 300 sjedaćih mjesta. U sklopu restorana nalazio bi se prostor za kulinarske predstave i radionice, između hotela i depandanse, na mjestu sadašnje ceste, nalazio bi se trg, a u prizemlju objekata bilo bi oko 1.500 kvadrata komercijalnih prostora koji bi se dali u najam lokalnim obrtnicima i slično.

- Centar bi zapošljavao 40 radnika na neodređeno, a broj bi se povećavao sukladno povećanju kapaciteta do 58 zaposlenih. U punoj funkciji kompleks bi bio pun 180 dana, rekla je Glavić. Na pitanje HSU-ovog vijećnika Josipa Linardića otkud sredstva za takvu investiciju, odgovorila je da će projekt Vitality centra pokriti djelom kreditima, a djelom vlastitim učešćem tvrtke. Dodala je i da će od takvog kompleksa Grad prihodovati pet milijuna kuna komunalnog doprinosa te stotine tisuća kuna komunalne naknade i boravišne pristojbe, uz već spomenutu godišnju naknadu za zemljište. Njihova investicija prema proračunima, otkrila je i to, počet će se vraćati u 12. godini poslovanja Vitality centra. (Zvjezdan STRAHINJA)

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter