U Balama Maja Šuput, Le Monde i bogata lutrija


Ove subote svi putovi vode u istom smjeru i na isto događanje. Dakle, odredište su Bale, a događaj Baljanska noć, koja će ovog puta u centar svega staviti odlični rovinjski band Le Monde, odnosno vrckavu pjevačicu Maju Šuput. Izvođači koji će nastupati garancija su zabave do duboko u noć.

I ovog puta organizatori Baljanske noći, Općina Bale i njena Turistička zajednica "igraju" na dobro provjerenu kartu koja se zove lutrija i mogućnost da svatko na Baljanskoj noći bude pobjednik. Kako nam je rekao direktor TZ-a Vale, Sandi Drandić, po cijeni od 20 kuna svatko može, i koliko to puta hoće, kupiti srećku i time postati potencijalni dobitnik bogatih nagrada.

- Prva nagrada (izvlačenje iza ponoćnog vatrometa) najsretnijem će vlasniku sreće osigurati nagradu od 30 tisuća kuna. Slijedi i druga nagrada (dva puta po 10 tisuća kuna), odnosno izvlačenje za treću nagradu, odnosno tri puta po pet tisuća kuna, pojasnio je Drandić, dodavši da se "sretni brojevi" mogu pribaviti na više punktova Bala (između ostalog i u uredu TZ-a), ali i da će na samu Baljansku noć, onima koji to nisu stigli, biti omogućeno da zaigraju.

Dakle, po riječima Drandića, dovoljno je doći u Bale i "riskirati" dvadeset kuna. Doći, ali i po želji, odvoziti rekreativnu biciklijadu najavljenu za 17 sati, ili doživjeti nastup limene glazbe "Mon Perin" iz Bala koja nastupa dva sata kasnije. U 19.30 sati započinje program i animacija za najmlađe (povlačenje konopa, trka u vrećama...) da bi glazba počela odjekivati u 21 sat kada nastupa Le Monde. Oko 23 sata najavljuje se i prvi dio nastupa Maje Šuput, koja će biti zaustavljena oko ponoći, poradi vatrometa i izvlačenja dobitnih listića lutrije, odnosno drugi nastup kad se bude obznanilo brojeve sretnih lutrija. Što se tiče Le Monde-a, dovoljno je reći - nastup do jutra.

Od ostalog što Baljanska noć, uz glazbu i srećke nudi navedimo i bogat izbor ića i pića s ugostiteljskih i zabavnih štandova. Poštenja radi, navedimo i veliku gužvu i krkljanac duž starogradske jezgre i trgova, koju su ove godine "dodatno" napunili gosti. Naime, Bale bilježe rast od 31 posto noćenja (do konca srpnja Bale su ostvarile 178 tisuća noćenja) u odnosu na prošlu godinu, što je značajno više od nacionalnog rasta noćenja (10 posto) ili županijskog (17 posto).

Nijemci najbrojniji, a kamp najtraženiji

Govoreći o turističkim brojevima Drandić, kaže da su Nijemci najbrojniji baljanski gosti (34 posto). Slijede ih Slovenci (27 posto), te s postotkom od jedanaest posto Talijani i Austrijanci. Gostiju iz Hrvatske je četiri posto.

- Prema vrsti smještajnih jedinica najviše noćenja ostvaruje se u kampovima (77 posto), nakon čega slijedi privatni smještaj (13 posto), hoteli (šest posto) i nekomercijalni smještaj - vikendaši i privatne kuće Baljana (četiri posto), kaže direktor TZ-a Bala Sandi Drandić. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter