U Bagdadu ubijeno najmanje 38 osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više bombi eksplodiralo je u ponedjeljak u Bagdadu ubivši najmanje 38 osoba, priopćila je iračka policija, u vrijeme dok, kako se sumnja, militantni sunitski islamisti provode kampanju kako bi izazvali sukob između zajednica.

Osam od 10 eksplozija dogodilo se u šijitskim četvrtima glavnoga iračkoga grada ali je došlo i do eksplozije u miješanoj četvrti a jedna je bomba ekplodirala i u većinski sunitskoj četvrti Doura.

U najsmrtonosnijem napadu parkirani automobil bomba u prometnoj trgovačkoj ulici u Husseiniyi ubio je pet osoba, rekla je policija.

Za napade još nitko nije preuzeo odgovornost.

U odvojenom napadu četiri pripadnika sunitske milicije koju podržava vlada ubijeni su u ponedjeljak u eksploziji bombe postavljene pokraj ceste u sjevernom Bagdadu,a šest osoba uključujući i policajca poginuli su u borbama između militanata i specijalnih snaga u Hilli, 100 km južno od glavnoga grada. U valu nasilja ove godine ubijeno je više od 6.000 ljudi diljem Iraka, označivši novo jačanje nasilja čiji je vrhunac zabilježen 2006-07 da bi nakon toga opalo. (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter