U autu izgorjeli Kristina Bajić i Velimir Posavčević?

Yago sletio s ceste i zapalio se (M. SARDELIN)
Yago sletio s ceste i zapalio se (M. SARDELIN)

Premda identitet dviju osoba poginulih u stravičnoj nesreći u nedjelju oko pola sata prije ponoći još nije službeno utvrđen mještani Flengi i Jasenovice vjeruju da je riječ o Velimiru Posavčeviću (59) iz Flengi i 28-godišnjoj Kristini Bajić iz Slavonskog Broda, koja je više od deset godina živjela i radila u Vrsaru i okolici, a posljednjih nekoliko godina živjela u Jasenovici.

Jezovita smrt dvoje poznanika šokirala je njihove sumještane, a od vlasnika jedne vrsarske konobe doznajemo da je Kristina kobne večeri iz Jasenovice, gdje je živjela s dečkom, otišla do prijatelja u Flenge na feštu. Svojim Yugom 45 u neko ju je doba Posavčević krenuo vratiti u Jasenovice jer je on morao krenuti u Vrsar na posao gdje je, prema riječima Kristininog bivšeg poslodavca, radio kao zaštitar. No, na putu prema Jasenovicama vozač je uz nepoznatih razloga u zavoju produžio ravno i sletio s ceste. Vozilo se prevrnulo na krov i zapalilo, a vozača i suvozačicu, zarobljene smrskanim limom, progutala je plamena buktinja.

O Kristini njezin bivši poslodavac veli da je u potrazi za poslom u Flenge došla još kao tinejdžerica. Od tada je radila u konobama, kafićima i restoranima u Vrsaru i okolici, a gosti su je vrlo voljeli.

 Okolnosti slijetanja i zapaljenja Yuga 45 zasad još nisu rasvijetljeni, nepoznato je je li izlijetanju s ceste kumovala alkoholiziranost vozača ili možda poledica jer, podsjetimo, prevrnuti i izgorjeli Yugo uočila je cestarska služba koja je u nedjelju navečer posipavala kolnik. Karbonizirana tijela vozača i suvozačice iz izgorjelog auta morali su izvući vatrogasci, a onda su prema nalogu zamjenika Općinskog državnog odvjetnika u Pazinu prevezena na pulsku patologiju radi obdukcije i DNK analize koja bi trebala i službeno potvrditi identitet stradalih. Izgorjeli Yugo prevezen je pak na parkiralište porečke policijske postaje radi eventualnog vještačenja. (Marica KOŠTA)

U manje od 30 sati četvoro poginulih u prometu

Velimir Posavčević i Kristina Bajić dvije su od četiri žrtve prometnih nesreća koje su se u Istri dogodile posljednjeg vikenda 2012.. U subotu je oko 21.30 sati u slijetanju Fiat Bravom s ceste Paz - Cerovlje smrtno stradala 17-godišnja Dorotea Pamić iz mjesta Pamići. Vozač Brave 19-godišnji Goran Božić iz Grobnika kod Pazina u nesreći je lakše ozlijeđen dok se za život 18-godišnje Nikoline Opašić liječnici KBC Sušak još uvijek bore. U nedjelju u 17.20 sati na cesti Vodnjan - Svetvinčenat kod skretanja za Paradiž u frontalnom je sudaru smrtno stradao 64-godišnji Silvešter Širol iz Valbandona, koji je iz nepoznatih razloga prešao na lijevu stranu kolnika i sudario se s Toyotom Yaris kojom je upravljala 21-godišnjakinja iz Cukrići. Širol je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo, a 21-godišnjakinja i njezina 50-godišnja putnica prevezene su u pulsku bolnicu s teškim ozljedama.


Podijeli: Facebook Twiter