U autobusima se gužvaju školarci i gosti festivala

Autobus za Štinjan promijenio je naziv u autobus za Outlook (B. PETROVIĆ)
Autobus za Štinjan promijenio je naziv u autobus za Outlook (B. PETROVIĆ)

S početkom nove školske godine na autobusnim linijama Pulaprometa za Štinjan zavladale su nesnosne gužve. Učenici, ali i radnici koji autobusom putuju na posao u Pulu, zbog velikog broja gostiju, ponajviše Engleza, koji dolaze i odlaze s glazbenih festivala, Outlook i Dimensions, ne stižu na svoja odredišta na vrijeme.

- Problem je što autobus i dalje vozi do Puntižele, ondje ukrcava brojne putnike, te na izdavanje karata vozač gubi jako puno vremena, stoga autobus stalno kasni. Od Štinjana do grada vozimo se, ukoliko još upadnemo u koju gužvu, i sat vremena. Da bih stigla na posao u Pulu u 13 sati, iz Štinjana moram krenuti u 11, puna dva sata ranije! Drugi je problem što zbog velikog broja putnika i pretrpanih autobusa poneki učenici koji dolaze iz škole uopće ne mogu ući u autobus, priča nam jedna putnica. Dodaje da već nekoliko dana kasni na posao. Kaže da je zvala Pulapromet i pitala zašto ne uvedu dodatne linije, kao što su obećali, na što su joj odgovorili da oni autobusa naprosto nemaju.

Učenici škole Veli Vrh iz Štinjana danas oko podneva uopće nisu mogli ući u autobus jer je, kako su rekli, bio "prekrcan Englezima". Oko 11 sati ukrcavanje na Puntiželi trajalo je, prema riječima naših sugovornika, ni manje ni više nego 25 minuta!? Stoga nije ni čudo da ostali putnici nisu stali.

No, unatoč problemima s prijevozom, svi hvale mlade posjetitelje festivala kao kulturne i ljubazne i dodaju da s njima nema ama baš nikakvih problema u autobusu. Dapače, svoje mjesto rado prepuštaju mještanima i starijima.

Zašto se prijevoz na festivale ne odvoji od regularnih linija, pitali smo direktora Pulaprometa Igora Škatara. Odgovorio je da su za vrijeme održavanja Outlook festivala bili angažirani maksimalni prijevozni kapaciteti, prijevoznika pa su tako na gradskoj liniji 5 Štinjan- Pula u jutarnjoj "špici" angažirana tri autobusa, od čega su dva vozila do Puntižele, a jedan je, upravo radi očekivanih gužvi, vozio preko Štinjana. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter