U Areni Zucchero, Balaševic, Cetinski...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskoj ce se Areni, uz filmski festival, ovog ljeta održati sedam koncerata i jedan mjuzikl. Gradsko Povjerenstvo za ljetne programe u Amfiteatru u srijedu je objavilo popis programa koji ce trajati od sredine lipnja do konca kolovoza, no i dalje postoje nepopunjeni termini pa ce Povjerenstvo obraditi i nove prijedloge koji budu pristigli.

Sezonu glazbenih spektakala otvorit ce talijanski pjevac Zucchero 18. lipnja. Zuccheru ce ovo biti trece gostovanje u Puli.

Prvi koncert u srpnju bit ce posvecen zaštitniku grada, svetom Tomi, a održat ce se 2. srpnja u organizaciji Biskupije porecko-pulske i Hrvatskog katolickog zbora MI. Mjuzikl "Jalta, Jalta" gostovat ce 10. srpnja. Podsjecamo da je ovaj popularni mjuzikl najavljen i prošle godine, ali je otkazan.

Americki folk kantautor Jack Johnson nastupit ce 26. srpnja, a cetiri dana kasnije ce zapjevati Tony Cetinski koji je vec jednom napunio Amfiteatar.

U kolovozu nas prvo ocekuje nastup opernog pjevaca Ive Gamulina i nekadašnje diskodive Glorije Gaynor 6. kolovoza. Panonski mornar ?orde Balaševic nastupit ce 13. kolovoza. Mnogima je vjerojatno u sjecanju ?oletov cetverosatni spektakularni koncert u prepunoj pulskoj Areni prije deset godina.

Sezonu velikih koncerata zakljucit ce 27. kolovoza velika zvijezda hrvatske pop i rock scene Gibonni.

Naravno, ljeto u Puli nezamislivo je bez Festivala igranog filma koji ce se održati 58. put, i to od 16. do 23. srpnja.

Grad je ponovo odbio nastup Marka Perkovica Thompsona. Odbijenicu su dobili i udruga Hitan slucaj koja je htjela organizirati humanitarni koncert raznih izvodaca pod nazivom "Volim Istru", zatim Udruga zagrebackih rockera Total rock world koja je poslala program organizacije rock koncerta, a nece biti ništa ni od koncerta dalmatinskih klapa koji je htio organizirati Šime Vukman.


Podijeli: Facebook Twiter