U Areni počeo osmi Outlook festival

U Areni počeo Outlook festival (M. ANGELINI)
U Areni počeo Outlook festival (M. ANGELINI)

Tri dana nakon završetka Dimensions festivala, istaknuti hip-hop, drum'n'bass i reggae sastavi Jurassic 5, Roni Size Reprazent, Gentleman's Dub Club i Trojan Sound System te producent SBTRKT otvorili su u srijedu navečer u pulskoj Areni osmo izdanje Outlook festivala.

Nakon uvodnog, tada još dnevnog DJ seta Gabriela Garzona-Montana, službeno su koncert oko 20 sati otvorili Trojan Sound System, tim selektora ploča i vokalista koji su predstavili utjecajnu reggae i ska izdavačku kuću Trojan Records.

Poslije njih nastupili su pred brojnim posjetiteljima Jurassic 5, hvaljeni hip hop bend, a nakon njih SBTRKT, britanski postdubstep/indie-pop producent, poznat i po maskama iza kojih krije pravo lice. Zatim su koncert trebali održati deveteročlani britanski dub bend The Gentleman's Dub Club, a posljednja je po rasporedu, iza 1 sat, drum and bass ikona Roni Size.

Na Outlooku će iduća četiri dana i noći na 12 pozornica na tvrđavi Punta Christo i u štinjanskoj luci nastupiti više od 300 izvođača svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum'n'bass, garage i srodne elektronske glazbe.

Beenie Man, jamajkanski glazbenik, koji je 2000. osvojio Grammy nagradu za najbolji reggae album, nastupit će na glavnoj pozornici "The Harbour" u štinjanskoj luci u noći s petka na subotu od 2.30 do 3.30 sati, a nešto ranije, na istoj pozornici od 1 do 2 sata nastupit će Boy Better Know, pionirski engleski grime kolektiv.

Alternativni duet hip hopa Run The Jewels nastupa u noći sa subote na nedjelju od 2 do 3 sata, a nešto ranije, na 'The Clearing' pozornici od 1 do 2.30 sati na rasporedu je nizozemski drum and bass trio Noisia. Hvaljeni hip-hop DJ i producent Madlib nastupa na toj pozornici zadnje festivalske večeri, u nedjelju od 22 sata do ponoći. (Zoran ANGELESKI, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter