U Areni ovoga ljeta Cohen, Cocker i Zaz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Leonard Cohen, Joe Cocker, Zaz samo su neka od imena o kojima se, doduše još uvijek neslužbeno, govori pri spomenu na ovogodišnju koncertnu sezonu u pulskoj Areni. Povjerenstvo za ljetne programe u Areni prošlog je mjeseca, nakon prikupljanja ponuda zainteresiranih organizatora koncerata, razmotrilo osam zahtjeva. Od predsjednika povjerenstva, gradskog pročelnika Erika Lukšića, saznali smo samo to da su tri koncerta dobila tzv. prethodnu suglasnost, tri su vraćena na doradu radi određenih nejasnoća, dok su dva odbijena. Većina pristiglih zahtjeva stigla je iz inozemstva.

Neslužbeno smo, međutim, dobili informaciju da su među onima koji su dobili načelnu suglasnost francuska pjevačica Zaz, Kanađanin Leonard Cohen te Amerikanke okupljene pod nazivom Eroica Trio (pijanistica Erika Nickrenz, violinistica Susie Park i čelistica Sari Sant'Ambrogio). Joe Cocker trebao bi održati koncert 21. kolovoza, no to je još uvijek neizvjesno. Na doradu je vraćen i zahtjev za koncertom Severine, koja planira ljetnu turneja početi u Beogradu, a završiti u pulskoj Areni. Među odbijenima je Dino Merlin.

Dodjela prethodne suglasnosti još uvijek ne znači i dodjelu termina. Ono što je jedino sigurno je termin za Festival igranog filma koji će se održati od 13. do 27. srpnja.

Povjerenstvo odlučuje o ljetnim programima koji se održavaju u razdoblju od 15. lipnja do 31. kolovoza. U tom razdoblju može se održati deset programa. Valja napomenuti da dva termina traže i organizatori festivala Outlooka i Dimensionsa, 28. kolovoza i tjedan kasnije, 4. rujna. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter