U Areni film pod zvijezdama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- "Dobri duh festivala" bio je slogan s kojim smo 2007. zapoceli novi identitet festivala. Uslijedio je slogan "Film pod kožom", a vec nekoliko godine fraza po kojoj se prepoznaje festival je "Film pod zvijezdama". Identitet festivala koji se oslanja na ovaj slogan ove je godine napravio Studio Sonda kojeg poznajete zbog njihovih dosadašnjih poslovnih uspjeha. "Film pod zvijezdama" postao je odraz ne samo filma i zvijezda na filmu, vec i naš univerzalni simbol - zvjezdano nebo iznad Arene koja je sama po sebi univerzalna zvijezda. Svaki je posjetitelj takoder zvijezda jer se festival radi za njega, a na kraju je i Pula u tih 15 dana u filmu i oko filma prava zvijezda, kazala je Zdenka Viškovic Vukic, ravnateljica Pula Film Festivala na konferenciji za novinare.

Sean Poropat i Jelena Šimunovic - predstavnici tvrtke Studio Sonda napomenuli su da je uprava festivala odlucila intenzivirati vizualne komunikacije te redizajnirati vizualni identitet da bi se zaokružio ostvareni prosperitet Festivala te istakla vizija njegove buducnosti.

U skladu s tradicijom, specificnošcu lokacije i cinjenicom da se Festival odvija pod vedrim nebom, kreativni tim koji je radio na razvoju identiteta smatrao je važnim iskoristiti i primijeniti upravo navedene prednosti u oblikovanju identiteta. Stoga simbol zvijezde, sjaja, cini osnovnu postavku identiteta koji cini prirodnu poveznicu filmskih veceri i Arene. Konacna je ideja da se kroz daljnju primjenu zadanih vizualnih postavki, sjaj s neba iznad Arene projicira se na publiku i sudionike, integrirajuci ih u Festival.

Zanimljivosti ovog vizualnog rješenja kojeg krasi minimalizam tocke ne staju tu. Zvijezde na predplakatu su fosforescentne i svijetle u mraku, a tocke nisu nasumce razbacane vec su prava slika neba iznad Arene, to jest kakvo ce ono biti 21. srpnja, na vecer otvaranja festivala.

Producentica Festivala Tanja Milicic podsjetila je prisutne da su neki popratni programi festivala vec u tijeku. Prvi dio radionica Pulske filmske tvornice, koja se u suradnji s istoimenom udrugom organizira osmu godinu zaredom, pocinje vec u petak pod vodstvom redatelja i pedagoga Darija Juricana. Ove ce godine radionice pohadati deset polaznika koji steci znanja iz svih faza stvaranja filma i realizirati svoj kratkometražni film. Natjecaj za reviju kratkog amaterskog filma doFuraj svoj film otvoren je do 1. lipnja, a prijavljeni filmovi bit ce prikazani u sklopu 59. Pule. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter