U Areni Cambi i Maslina, Bruno Krajcar, Vinko Coce...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glazbeni spektakl "Klape i gosti u Areni" održat ce se u pulskom amfiteatru ove nedjelje, 8. srpnja od 21.30 sati, a nastupit ce klapa Cambi i Olja zz bend, klapa Maslina, Vinko Coce, klapa Teranke i Bruno Krajcar, zborovi Kaplan i Izvor te gost iznenadenja.

- Ovaj koncert ujedno je otvorenje ljetne glazbene sezone u Areni, a koncipiran je tako da te veceri publici predstavimo razlicite aspekte klapskih interpretacija, od starih tradicionalnih pjesama do obrada pop standarda te da se svi zajedno dobro zabavimo. Kulturološki je naglasak stavljen na spajanje Dalmacije i Istre te na spajanje tradicionalnog i suvremenog, a da je glazbeni spektakl zajamcen govori i cinjenica da ce se u odredenim trenucima na bini istovremeno naci više od stotinu izvodaca: solisti, tri klape i dva zbora uz prateci bend - najavljuje Denis Redic, direktor tvrtke Astoria Centar koja organizira koncert.

U Arenu tako dolazi klapa Cambi iz Splita koja je ove godine osvojila Porina za najbolji album u kategoriji zabavne glazbe. Osim toga, to je jedna od najrenomiranijih klapskih skupina u Hrvatskoj, a u posljednje dvije godine objavila je nekoliko uspješnih singlova poput "Rijeke snova", pjesme koja je najavila njihov posljednji nosac zvuka "Zar više nema nas".

Klapa Maslina jedna je od najdugotrajnijih hrvatskih klapa. Predvodena legendarnim Brankom Bubicom, ostvarila je izuzetan uspjeh pjesmom Ivana Badurine, Frane Bilica i Andreja Baše "Da te mogu pismom zvati" koja je do danas ostala najizvodenija klapska pjesma.

A osim Vinka Coce, kojeg mnogi opisuju kao najboljeg klapskog tenora u Hrvatskoj, u Areni ce se publici predstaviti i Olja zz bend koji cine cetiri renomirana glazbenika koja iza sebe imaju niz koncertnih i produkcijskih nastupa s najboljim solistima u Hrvatskoj: Olja Dešic (bas), Ivan Pešut (gitara), Branimir Gazdik (bubanj) i Kristijan Terzic (klavijature).

Dva ponajbolja hrvatska zbora, Kaplan iz Rijeke i Izvor iz Zagreba, finalisti su ovogodišnjeg showa "Do posljednjeg zbora", a u nedjelju ce nastupiti zajedno s klapama i solistima.

Od domacih snaga, u Areni ce nastupiti ženska klapa Teranke, poznata po svojem širokom rasponu interpretacija: od starih tradicionalnih napjeva preko etno jazza do prepjeva pop hitova. Teranke ce u Areni nastupiti zajedno s Brunom Krajcarom koji je svecanim koncertom u INK-u nedavno obilježio 30 godina glazbenog rada, a ujedno je ove godine objavio album "Istrael" koji je nastao u sklopu "Istraditional Projecta" - Krajcarove ideje da istarska ljestvica postane prepoznatljiv hrvatski izvozni glazbeni proizvod.

Karte za koncert "Klape i gosti u Areni" mogu se kupiti u sustavu Eventima, Centar CD shopu, Aktiva Travelu i Arenaturistu, a od cetvrtka i na ulazu u Arenu. (M. PERCAN)

 


Podijeli: Facebook Twiter