U Albaniji zaplijenjena tona marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje tona marihuane zaplijenjena je u ponedjeljak navecer u dvama albanskim gradovima, odakle su je krijumcari namjeravali prevesti u Grcku i Italiju, priopcila je u utorak albanska policija.

Oko 700 kilograma marihuane zaplijenjeno je u luci Drac, 45 kilometara sjeverozapadno od Tirane. Droga je bila skrivena u kamionu koji se trebao ukrcati na trajekt koji je plovio u Italiju.

U Sarandi, 300 kilometara južno od Tirane, zaplijenjeno je najmanje 300 kilograma marihuane u kamionu koji išao u Grcku.

Dvojica krijumcara droge uhicena su u akcijama koje su dio regionalne operacije pod nazivom "Trio", pokrenute prije šest mjeseci radi razotkrivanja medunarodne mreže krijumcara droge i u kojoj, osim albanske policije, sudjeluju i hrvatska i crnogorska policija te policija Republike Srpske. Uhiceno je šezdesetak osumnjicenika i zaplijenjeno više od 360 kilograma marihuane.

Balkan je važna tranzitna zona za krijumcarenje droge, oružja i ljudi u zapadnu Europu. Hrvatska policija je dvaput, u sklopu operacije protiv mreže krijumcara droge, zajedno s policijama Crne Gore i Bosne i Hercegovine, zaplijenila 30 kilograma marihuane na podrucju Istre i Makarske, izjavila je u ponedjeljak za Hinu Aleksandra Ljuba.


Podijeli: Facebook Twiter