U 3 dana opasno glisiralo 37 plovila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U okviru najavljenih aktivnosti pomorske policije ''Sigurnost na moru'', policijski službenici su od utorka od cetvrtka, tijekom redovnog obavljanja službe, utvrdili ukupno 54 prekršaja iz Pomorskog zakonika i Zakona o morskom ribarstvu.

U cak 37 slucajeva radilo o prekršaju glisiranja, od cega je 9 glisiranja evidentirano u luci, dok je 28 osoba zateceno u glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Od ostalih, policija je utvrdila 9 prekršaja obavljanja sportskog ili rekreacijskog ribolova bez dozvole, po dva prekršaja podvodnog ribolova bez signalnih plutaca te nenošenja dokumenata na brodici.

Policija je sankcionirala i po jedan prekršaj isteka tehnickog pregleda plovila, izostanka osiguranja za vanbrodski motor na plovilu, plovidbe bez vinjete te bez uvjerenja za voditelja brodice.

S ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru Policijska uprava istarska upozorava nauticare da se pridržavaju pravila sigurnosti plovidbe, posebice zabrane glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale te da slušaju upozorenja za plovidbu i vremensku prognozu na propisanim VHF kanalima. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter