U 24 sata - 52 prekršaja prekoračenja brzine

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Istarska policija je provela 24-satni nadzor brzine kretanja vozila na 53 lokacije u Istri. Prometna policija je ukupno prekontrolirala 147 vozila i utvrdila 106 prometnih prekršaja, od čega 52 prekršaja prekoračenja brzine na cestama u naselju i cestama izvan naselja.

Uz 25 lokacija, koje su predložili građani, policijski službenici brzinu su nadzirali na još 28 lokacija, na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. Akcija mjerenja brzine provodila se u srijedu od 6 sati do četvrtka u 6 sati. Najveća izmjerena brzina iznosila je 131 na sat, a izmjerena je na istarskom ipsilonu kod Čvora Rogovići, na mjestu gdje je brzina ograničena na 80 na sat. Za vrijeme trajanja prometne akcije, na području Policijske uprave istarske, dogodile su se četiri prometne nesreće, od kojih jedna nesreća zbog neprilagođene brzine, u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Nadzor brzine kretanja provodio se sukladno aktivnostima organizacije TISPOL (Europska mreža prometne policije). Cilj akcije je smanjenje prometnih nesreća do kojih dolazi zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Naime, budući da je nepropisna brzina, uz alkohol, jedan od osnovnih uzroka najtežih prometnih nesreća, podsjećamo još jednom vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na cesti. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter