U 24 sata 1.600 imigranata stiglo na Lampedusu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 1.600 imigranata iskrcalo se u subotu i u nedjelju ujutro na talijanski otocic Lampedusu smješten na pola puta izmedu africke obale i Sicilije, izvijestila je u nedjelju talijanska agencija Ansa.

Medu imigrantima koji su stigli na desetak plovila bilo je stotinjak žena i oko cetrdeset djece medu kojima troje novorodencadi. Pripadnici obalne straže izvijestili su o još dvije skupine od po nekoliko stotina imigranata koje stižu iz smjera Afrike. Jedna se nalazi na oko sedam, a druga skupina na oko 50 morskih milja južno od obala Lampeduse.

Mediji izvješcuju i o 48 imigranata iz Alžira - 45 muškaraca, jednoj ženi i dvoje djece - koji su u noci sa subote na nedjelju trošnim plovilom stigli do jugozapadnih obala Sardinije.

U posljednjih nekoliko mjeseci tisuce ljudi pobjeglo je iz Libije. Uglavnom je rijec o imigrantima koji su ondje došli na rad iz africkih zemalja ili izbjeglicama koje bježe pred sukobima u regiji.

Brojni su se na putu prema talijanskim obalama utopili. Najmanje 1.500 imigranata koji su krenuli iz Libije u potrazi za boljim životom nestalo je od pocetka sukoba u Libiji polovicom ožujka u Sredozemlju, rekla je glasnogovornica UNHCR-a za Italiju Laura Boldrini.


Podijeli: Facebook Twiter