U-23: Prijateljski susret Hrvatske i Nizozemske

Ivor Horvat (Arhiva GI)
Ivor Horvat (Arhiva GI)

Sutra će se na gradskom stadionu "Aldo Drosina" u 15 sati odigrati prijateljski nogometni susret između hrvatske i nizozemske reprezentacije (U-23). Mladi "kockasti" okupili su se danas u rovinjskom hotelu Park, a izbornik Ivo Šušak i Martin Novoselac dan su iskoristili za dva treninga na glavnom terenu Valbrune.

Današnje popodne igrači i vodstvo hrvatske reprezentacije iskoristili su za zajednički obilazak rovinjske starogradske jezgre.

Na ovu prozivku izborniku se zbog lakših ozljeda nisu odazvali Jozinović i Maglica (Hajduk) te dinamovci Čop i Pamić, jedini igrač s istarskog područja.

- U punom jeku zimskih priprema igrača u svojim klubovima, uz određene probleme uspjeli smo okupiti 15 igrača za jednu izuzetno zanimljivu i jaku pripremnu utakmicu s Nizozemcima, ističe izbornik Ivo Sušak.

- Mislim da je ovo jako dobar potez Hrvatskog nogometnog saveza, jer treba više puta tijekom godine okupiti igrače ovog godišta koji više ne konkuriraju za "službene" selekcije mlađih uzrasta.

To su već dosta zreli igrači, rođeni 1990. i mlađi, koji svakog trenutka mogu pokucati na vrata najbolje hrvatske selekcije. Ne smijemo se zavarati kad su Nizozemci u pitanju, bez obzira na to što su doveli nešto mlađe igrače, jer upravo je ova njihova reprezentacija izborila EP ovoga ljeta u Izraelu te su jedna od četiri, pet najboljih selekcija na Starom kontinentu, a možda i šire.

Od pozvanih 19, Šušku se u Rovinju javilo 15 igrača.

- Za nas je ovo dobra stvar da imamo igrače ovog godišta na okupu i pod stalnom kontrolom, jer Hrvatska nema veliki broj igrača, bazu od 20 do 23 godine starosti, koji još nisu dovoljno zreli za najbolju selekciju. Vjerujem da će ovo naše vatreno krštenje reprezentacije U-23 biti sutra u Puli od velike koristi i pored toga što nam nedostaje sedam, osam igrača na koje se računa u ovoj selekciji.

Svi ovi pozvani igrači u dobroj su fizičkoj kondiciji i pred njima je izazov koji trebaju maksimalno iskoristiti. Pored toga što nas je domaćin Rovinj ugostio samo dva dana, zaslužuju sve pohvale - zaključio je Ivo Šušak.

Vjerojatni sastav: Kalinić, Horvat, Pavlović, Kelić, Tičinović, Paurević, Lešković, Boras, Antolić, Glavica, Kramarić. (I. RADETIĆ)

Dopodne za besplatne ulaznice

Iz Istre 1961 pozivaju da im se jave klubovi, škole nogometa i razne udruge čiji bi članovi željeli pogledati utakmicu između Hrvatske i Nizozemske.

Besplatne ulaznice mogu se sutra rezervirati telefonskim pozivom na brojeve 099/2530-998 i 052/210-496, najkasnije do 12 sati, i bit će obaviješteni gdje ih mogu preuzeti. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter