U 2016. godinu Puljani ulaze s Massimom

Konferencija za novinare u kinu Valli (M. ANGELINI)
Konferencija za novinare u kinu Valli (M. ANGELINI)

Puljani će novu, 2016. godinu dočekati uz Massima Savića i The Night Express, objavljeno je to danas na konferenciji za novinare u kinu Valli. Vijest je to koju su Puljani dugo čekali, za razliku od ostalih velikih gradova u Istri i Hrvatskoj gdje se već odavno zna tko će nastupiti za doček.

Ime izvođača otkrila je pročelnica za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber, najavljujući videoporuku koju je Massimo uputio Puljanima, i svima onima koji će doček provesti na pulskom Forumu. Massimo je izrazio veliko zadovoljstvo što će nastupati u svom rodnom gradu, pozivajući sve da mu se pridruže i u novu godinu uđu s njim i njegovim pjesmama.

Na konferenciji su osim Kamber bili i direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj, ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović te izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim. Istaknuto je da predstojeći programi, ali i oni koji su već u tijeku, nude za svakog ponešto, i za domaćine, ali i turiste kojih je, kako je rekao Slonim, ove godine puno.

Što se tiče programa i manifestacija, ništa se ne mijenja, osim što će, kako je istaknula ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić, zbog velikog interesa predstava "Palčica" igrati još dodatna tri puta, i to jednom 18. prosinca i dvaput 22. prosinca. Što se tiče ostalih programa u INK-u, sve do Božića na rasporedu je gotovo svakodnevni program poput 19. večeri tradicijske glazbe i plesa 12. prosinca, autorske večeri Đorđe Balašević dan kasnije ili 21. prosinca Božićnog koncerta Puhačkog orkestra grada Pule.

Manifestacija Prosinac u gradu nudi tradicionalno brojne koncerte, i plesne izvedbe na Giardinima, Portarati i Forumu, a novost je što se dio programa ove godine odvija i na Bunarini. Istaknuti svakako valja Rocktaratu (Portarata) koja počinje 17. prosinca koncertom grupe Let 3, a koncerti će se otad odvijati svakodnevno, sve do Silvestrova kada nastupaju Čuvari svirala. Bit će tu još Quassar i Morso, Jurica Pađen, Aerodrom, Radioaktiv.

Građani će nadalje imati priliku cjelodnevnog druženja na Giardinima, na kojima će se održavati Božićni sajam, i gdje će biti smještena kućica Djeda Mraza, koja se upravo postavlja.

I ove će se godine, posljednjeg dana 2015., pripremati već tradicionalna novogodišnja fritaja na tržnici, ovoga puta od 2.016 jaja. Pored niza drugih programa, u prosincu će se otvoriti deset izložbi, gradom će voziti Veseli autobus, a na Giardinima će prolaznike, uz kuću Djeda Mraza, uveseljavati i stablo koje će, nakon zagrljaja, izgovarati vesele poruke.

Generalni sponzor programa Zagrebačka banka, a novogodišnji će vatromet tradicionalno Puljanima darovati Turistička zajednica grada Pule. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter