U 2012. godini posjetite Dubrovnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dubrovnik se našao medu 45 mjesta u svijetu koje treba posjetiti u ovoj godini po preporuci The New York Timesa. U popratnom opisu nazivaju ga i "St. Tropezom Balkana" s jednakim omjerom klasicne i moderne ponude.

Preporuke 45 mjesta za posjetiti u ovoj godini The New York Times objavio je prošlog vikenda na svom webu u rubrici Travel te u svom tiskanom izdanju, a na prva tri mjesta nalaze se Panama, Helsinki i Myanmar.

Za Dubrovnik, koji je svrstan na 36. mjesto, navodi se da je u posljednjih pet godina imao dobre rezultate, posebno sa zapadnih tržišta, kao i da broj posjetitelja u tom gradu godišnje raste za oko 10 posto.

Isticuci da se Dubrovnik cesto naziva draguljem Jadrana, u opisu se spominju njegove mramorne ulice, renesansne fontane i bijele pješcane plaže, ali i da je nedavno završeno proširenje zracne luke te obnovljen sustav žicare, cime se nudi poboljšan pristup i pogled na grad.

Medu dubrovackim hotelima spominju se Pucic Palace, Excelsior i Villa Dubrovnik te nekoliko restorana koji nude inovativnu kuhinju.

Opcenito na listi preporuka mjesta za posjetiti u ovoj godini prevladava Europa sa 16 mjesta, medu kojima su osim Dubrovnika i Helsinkija još London, Moskva, Glasgow, Firenca, Birmingham, Bec, Ukrajina, Crans-Montana u Švicarskoj, Montepellier u Francuskoj, Lodz u Poljskoj, Dalarna u Švedskoj, Portovenere u Italiji, Algarve u Portugalu te Wales.

Od ostalih mjesta u svijetu preporucuju se Tokio, Tanzanija, Cileanska Patagonija, Lhasa na Tibetu, Havana na Kubi, Puebla u Meksiku, San Diego u SAD-u, Halong Bay u Vijetnamu, Kerala u Indiji, Paraty u Brazilu, Koh Rong u Kambodži, Dakhla u Maroku, Maldivi, Malacca u Maleziji, Antarktik, Uganda, Jordan, Južna Koreja i dr.


Podijeli: Facebook Twiter