U 2012. cetiri nova velika gradilišta u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kapitalni gradski projekt plinofikacije sve se brže širi gradom. Plinara trenutno obavlja radove u Šišanskom naselju, Valmadama, na Verudi i Sisplacu, a u 2012. radovi ce se sve više približavati centru grada jer se namjeravaju otvoriti cetiri nova velika gradilišta.

- Nakon što dovršimo plinofikaciju Verude u dužini od devet kilometara, iduce ce se godine, prema planu, raditi na Punti, Gregovici, Stoji te duž cijele Radiceve ulice, što obuhvaca i dio Monte Zara. Usto, do Uskrsa namjeravamo okoncati radove u Šišanskom naselju te na Verudi i Sisplacu, najavljuje Dean Kocijancic, direktor Plinare.

Na Sisplacu (do hotela Pula) i u dijelu Gortanove ulice postavit ce se 2,8 kilometara novih instalacija, u Valmadama 3,4, a u Šišanskom naselju, gdje radovi najbolje napreduju, 5,5 kilometara. Sljedece ce godine, prema rijecima direktora Plinare, na Punti biti postavljena tri kilometra novog plinovoda, na Gregovici i duž Radiceve ulice cak pet, a na Stoji tri kilometra novih cijevi kojima ce teci prirodni plin.

Prema planu, u 2013. na red bi došao i preostali dio grada - podrucje oko Arene, gdje se predvida šest-osam kilometara novih instalacija, zatim podrucje duž Mutilsku ulicu, Castropolu, preostali dio Monte Zara te sam centar grada.

- Vec 9. sijecnja, pocet ce radovi u Santorijevoj ulici, nastavak vec realiziranih radova u Rakovcevoj i Stankovicevoj, a slijedi i Zagrebacka, najavljuje Kocijancic.

Naime, plinofikacija dijela Zagrebacke i Santorijeve, od žute škole do križanja s Ulicom Rižanske bune, pocetni su radovi gradskog projekta potpune rekonstrukcije ovih prometnica. Nakon postavljanja novog plinovoda obavit ce se rekonstrukcija vodovodne i ostale komunalne mreže, izgraditi nova oborinska odvodnja te rekonstruirati asfaltni sloj, koji je trenutno u doista derutnom stanju.

To su na potvrdili, uz direktora Kocijancica, i direktor Vodovoda Darko Višnjic te gradonacelnik Boris Miletic. Prema njihovim rijecima, objedinjeni komunalni radovi u Zagrebackoj ulici trebali bi zapoceti nakon uskrsnih praznika i trajati tri mjeseca, odnosno do ljeta 2012. Na tom ce gradilištu, a radi se o 300 metara dugoj dionici, biti prisutni svi komunalci. Uslijedit ce i polaganje novog asfaltnog sloja na cijeloj dužini prometnice. Vrijednost radova još nije definirana jer su trenutno u tijeku natjecaji za izvodaca.

Kako je receno na prilikom obilaska gradilišta na Sisplacu, plinofikacija tog naselja omogucit ce prihvat prirodnog plina, a obavlja se u ukupnoj dužini od 2,7 kilometra. Obuhvaca Gortanovu ulicu, Ulicu Sisplac, Tomaseovu te Ulicu Valsaline. Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na 1,8 milijuna kuna, a Kocijancic je najavio dovršetak radova do nadolazeceg Uskrsa.


Podijeli: Facebook Twiter