U 2010. najviše Lana i Davida

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lani je u Istri rodeno najviše curica imena Lana i deckica Davida. Po našoj analizi Lana je bilo 25, a Davida 22. Nije to rezultat neke ozbiljne studije, nego pregled rubrike Naše bebe objavljivane na pulskoj i istarskoj kronici. Dakle, podaci i nisu mjerodavni, niti su službeni, ali su dobar pokazatelj. Treba objasniti da nisu sve bebe iz Istre rodene u pulskom rodilištu, gdje ih mogu obici naše novinarke, niti su sve bebe iz tog rodilišta osvanule na našim stranicama - iz raznih razloga.

Lanama i Davidima su po brojnosti za petama imena Ema (cak i bez dvije Emme), Nina, Erik, Luka (i bez dva Lucasa i tri Lukasa), potom Filip i Eni. Unatoc brojnim Ericima, sasvim su rijetke Erike. Slicno je i s vrlo cestim Mihaelima, dok su Mihaele puno rjede birana imena.

U vrhu su i Ivan te Ivano, a kada bismo ih promatrali zajedno, ukljucujuci rijetko Ivo i sasvim rijetko Iven, bili bi kandidati za sam vrh. Ženska imena Iva i Ivona daleko se cešce daju bebama nego Ivana.

Ekipno pobjeda ipak pripada varijacijama imena Matej, koji i pojedinacno s desetak deckica spada u vrh. Pridodamo li mu varijacije Mateo, Matteo, Matija, pa i Mate, te rjede Matias i Mathias, ukupno ih ima blizu 40! Dobar renome ima i ime Leon, a uz Leo, Leonardo i Lean u samom su ekipnom vrhu. Slicno je i kod curica - Lea, Leona i Leonarda.

Ime Nikola u raznim verzijama još uvijek brojnošcu plijeni pažnju. Od djecaka rodenih 2010. koji se zovu Niko moci ce se složiti prava nogometna momcad, a pridodamo li im Nikole, Nikolase, Nicholase i Nicolase ima tu kapaciteta za još dvije rezerve. Žensko ime Nika takoder je omiljeno, a možemo im pridodati i srodna imena Nicole, Nikol, Nikolina, Nicoletta, Nikoleta

Kratka su imena omiljena medu mladim parovima pa tako dobro kotiraju Mia, Eni, Tin, cak i Eva. A, gdje je Eva ima i Adama, mada manje. Kratko i jednostavno ime koje po brojnosti zaslužuje pažnju je Tara! Sasvim solidno kotiraju i Antonia i Antonio, Viktorija i Viktor, Petra i Petar, Gabriel (ali ne i Gabrijela), Mia i Lucia (Lucija), Vito, Diego, Lovro, Damjan, Alen, Hana, Sara

Medu rijetkim, neobicnim imenima 2010. našli smo: Asia, Leyna, Maruša, Fiona, Rio, Alehandro, Din, Maid, Rejhana, te složena imena Adam-Atila, Gaia Maria, Josip Kai, Oenny Anna, Gaetano Anton, Mai Lean… i sasvim simpaticno i domišljato - Ruža Malena.


Podijeli: Facebook Twiter