U 2 godine u Istri 5 slučajeva ozljeđivanja u lovu

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

U proteklih mjesec i pol na području Rovinja dogodila su se dva slučaja ozljeđivanja tijekom lova, a ukupno pet u zadnje dvije godine. Naime, lovac iz Rovinja (54) lakše je ozlijeđen tijekom organiziranog lova na šljuke u predjelu Bala kada je u njega ispalio hitac 39-godišnji talijanski državljanin. Ozlijeđeni lovac prebačen je u pulsku bolnicu gdje su mu utvrđene lakše ozljede, a protiv talijanskog državljanina slijedi kaznena prijava u redovnom postupku.

Od Milana Košare, lovočuvara iz Lovačkog društva Rovinj, doznajemo da je protekle subote lov bio organiziran, a bile su izvađene i sve potrebne dozvole. Radi se o nesretnom slučaju koji je ipak dobro završio.

Podsjetimo da se jednak slučaj dogodio početkom prosinca 2012. godine na području Brtonigle kada je lovac pucao u fazana i pogodio kolegu koji je bio na suprotnoj strani. Tada je odbijena sačma pogodila lovca koji je prošao s lakšim ozljedama. No, postoje i bizarniji slučajevi, primjerice kada se 2012. godine blizu Dvigrada, također Rovinjac, sam upucao u nogu. On je naime, držao pušku u smjeru tla, ali u jednom trenutku je slučajno opalio. Samoranjavanje lovačkom puškom dogodilo se nedugo kasnije i u Raši kada se Kršanac ranio dok je ulazio u automobil. Utvrđene su mu lakše ozljede.

Najsvježiji slučaj, iz prošlogodišnjeg prosinca, dogodio se također na rovinjskom području u lovu na šljuke. Lovac se izdvojio iz skupine i bez vođenja računa gdje se nalaze ostali ispalio je hitac u smjeru šljuke te pogodio 16-godišnjaka, koji se prema zakonu nije niti smio ondje nalaziti. Maloljetnik je, prema neslužbenim informacijama, u lovu bio s ocem. (M. SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter