U-19: Mance zabio Brazilu

Antonio Mance (D. MEMEDOVIĆ)
Antonio Mance (D. MEMEDOVIĆ)

Antonio Mance napravio je ono što svi navijači hrvatske reprezentacije očekuju da će vidjeti u četvrtak na otvaranju Svjetskog prvenstva od izabranika Nike Kovača, zabio gol Brazilu. Naime, mladi napadač Istre 1961 postigao je pogodak za U-19 reprezentaciju Hrvatske, koju su usprkos tome brazilski vršnjaci na otvaranju Panda Cupa u kineskom gradu Chengduu svladali s 4:1. Brazilce je u trećoj minuti u vodstvo doveo Leonardo, Mance je poravnao u 53. minuti, no onda su Gerson, Ewandro i još jednom Gerson donijeli pobjedu Brazilu. Umjesto Zorana Vulića, izbornika U-19 reprezentacije, mlade "vatrene" u Kini vodi izbornik U-21 reprezentacije Nenad Gračan koji će turnir iskoristiti kao pripremu za sljedeći kvalifikacijski ciklus. Gračan je na Panda Cup poveo i Marijana Ćorića, bivšeg juniora Istre 1961 koji sada brani za Parmu, no protiv Brazila prednost je dobio Zagrepčanin Livaković. U drugom susretu prvog kola domaćin Kina je s 1:0 svladala Novi Zeland. Sutra Hrvatsku čeka dvoboj protiv Kine, dok će turnir zaključiti u nedjelju ogledom protiv Novog Zelanda.

Istra 1961 kreće s dva splitska gostovanja

Izvučeni su parovi za sljedeću sezonu koja starta u petak 18. srpnja. "Zeleno-žuti" prvenstvo otvaraju s dva splitska gostovanja, kod Hajduka i Splita, nakon čega će u prvom domaćem susretu ugostiti Rijeku. Slijedi gostovanje kod Slaven Belupa, zatim na "Drosinu" stiže Lokomotiva, šesto kolo donosi gostovanje u Zadru, u sedmom u Pulu stiže Osijek, slijedi gostovanje u Maksimiru, dok će prvu četvrtinu sezone Istra 1961 zaključiti domaćim ogledom protiv povratnika u Prvu HNL, Zagreba.

Parovi prvog kola (18. - 20. srpnja): Hajduk - Istra 1961, Zadar - Split, Osijek - Lokomotiva, Dinamo - Slaven Belupo, Zagreb - Rijeka. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter