U 106. godini umrla najstarija Porečanka

 Paulina Prodan
Paulina Prodan

Paulina Prodan, najstarija Porečanka, koja je proteklog kolovoza napunila čak 105 godina, preminula je danas. Iako je većinu života bila poprilično dobro zdravlja, posljednja dva mjeseca stanje joj se pogoršalo, zbog čega je dane provodila u postelji porečkog Doma za starije i nemoćne.

O njoj su pažljivo brinule kćer Alma i patronažne sestre. Teta Paulina se rodila u Blatnoj Vasi, u ročkoj župi, kao treće od osmero djece u obitelji Tonija i Franice Benčić (rođene Gržinić). Za Emilija Prodana iz porečke Nove Vasi, koji je bio kolon na stanciji Bašarinka, udala se 1933.

U drugoj polovici 30-ih preselili su na porečku stanciju Žatika, a kasnije u centar grada. Bila je udovica već 30 godina. Osim kćeri Alme, Paulina ima sina Stelija, a najmlađi Aldo preminuo je prije pet godina. Tu je još šest unuka - Goran, Eni, Đei, Ado, Katja i Marina, (Teri je preminuo), devet praunuka - Jurica, Vinko, Ema, Miha, Toni, Juraj, Gregory, Paola i Vito, te prapraunuke - šestogodišnja Sara i trogodišnja Ena.

Većinu života teta Paulina provela je u Poreču i živjela je donedavno s kćerkom, koja je svih ovih godina skrbila za nju. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter