U 10.55 stat ce svi vlakovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas ce od 10.55 do 11.10 u Hrvatskoj stati svi vlakovi. Cetiri sindikata HŽ-a u to ce vrijeme prosvjedovati zbog nastalih problema u HŽ-u. Sindikalisti smatraju da se novac u HŽ-u troši za održavanje na životu tvrtki kceri, a da se u željeznicku infrastrukturu ne ulaže ništa.

Sindikalisti su i protiv ukidanja velikoga broja vlakova, odnosno obustave prometa na pojedinim prugama. Akciju su Sindikat željeznicara Hrvatske, Sindikat tehnickog pregleda vagona i vlakova HŽ-a, Sindikat prometnika vlakova Hrvatske i Sindikat strojovoda Hrvatske najavili Vladi i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Sindikati prosvjed najavljuju zbog problema u društvima nastalima podjelom jedinstvenih HŽ-Hrvatskih željeznica, koji se proteklih mjeseci sve jasnije ocituju (nekoliko teških i tragicnih nesreca), te zbog neuvažavanja tih sindikata kao socijalnih partnera.

Uz to navode da hitno treba riješiti problem neulaganja u željeznicku infrastrukturu, u vozne i vucne kapacitete, katastrofalno loš vozni red zbog kojeg se smanjio broj putnika te prijedlog ukidanja vlakova, odnosno obustave prometa na pojedinim prugama.


Podijeli: Facebook Twiter