TZ prijavio Nauticu Državnom inspektoratu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Imali smo sumnje da hotel Nautica unutar marine radi. Zvali smo i tražili od njih informacije, ali su nam stalno govorili da je hotel zatvoren i da su tamo samo gosti marine.

No, zbog sumnji da gosti u tom objektu borave i s obzirom na to da nam nije stigla ni jedna prijava, kao ni uplata boravišne pristojbe, pocetkom rujna kontaktirali smo Državni inspektorat da obavi nadzor, istaknula je u odgovoru na naša pitanja najprije e-mailom, a zatim i u telefonskom razgovoru direktorica novigradske Turisticke zajednice Vesna Ferenac.

Po njenim rijecima, aktivnosti koje ukazuju na to da hotel radi primijecene su krajem sezone.

U TZ-u, medutim, nemaju saznanja o tome da su gosti Nautice u noci s petka na subotu morali napustiti hotel te da su premješteni u objekte Lagune Novigrad, kao i o razlozima zbog kojih je do toga došlo.

Kako smo pisali, veca grupa gostiju ovog hotela u noci s petka na subotu premještena je u objekte hotelijera Laguna Novigrad. Vlasnik tvrtke Civitas Nova Harald Fischl o tome nam je rekao samo da je Nautica zatvorena i da su svojim gostima željeli izaci u susret te im osigurati smještaj u drugim novigradskim objektima.

Istjerivanje gostiju iz hotela Nautica u Novigradu spominje se i na austrijskom portalu Wienerzeitung.at. Doduše u clanku se na ovom portalu ne bave negativnom turistickom promidžbom, iako svaka ovakva informacija znaci negativan publicitet, vec sukobom izmedu koruške Hypo banke i austrijskog poduzetnika Haralda Fischla, nekadašnjeg štajerskog politicara cija tvrtka vodi ovaj hotel u marini.

Wienerezeitung.at navodi da je Hypo Leasing financirao gradnju marine i hotela te da je lani Fischl preuzeo udjele. Medutim, koncesija je ostala kod banke. A da bi marina i hotel radili, istice ovaj portal, moraju imati koncesiju, zbog cega su nadležne službe na kraju zatvorile hotel.

Hypo navodi da je rijec o 21 milijun eura ulaganja te da su se s Fischlom dogovorili o prijenosu koncesije, s time da dalje može voditi poslove i redovito podmirivati kredite. Isticu da nije poznato je li izmedu njih dogovoreno da dug bude manji te da je trenutno otvoreno pitanje hoce li naglo zatvaranje hotela ugroziti dosadašnje dogovore izmedu ovog poduzetnika i banke.

No, kako nam je izjavio Fischl prije dva dana, njegova tvrtka Fischl Handelsgesellschaft MHB iz Graza, cije su Civitas Nova d.d. i Civitas Nova d.o.o. tvrtke kceri, zajedno s Hypo-Leasingom Kroatien i Hypo Alpe Adria Bankom International iz Austrije prekjucer je potpisala ugovor kojim se rješava pitanje koncesije te funkcioniranje marine i hotela.


Podijeli: Facebook Twiter