TZ pravi najbolji bakalar i posutice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekipa vijeca Turisticke zajednice Opcine Kaštelir-Labinci na celu sa chefom Sandrom Jugovcem i pomocnicama Fahirom Eric i Suzanom Ogresta Cuka pobjednik je kuharskog osmeroboja u pripremanju bakalara na šugo s posuticama održanog u sklopu obilježavanja blagdana sv. Kuzme i Damjana.

Prvo kaštelirsko natjecanje ovakve vrste okupilo je još i ekipe opcinskog vijeca koju su cinili Rozana i ?ulijano Petrovic, te Silvio Beakovic, ekipa jedinstvenog upravnog odjela u sastavu nacelnik Enio Jugovac, tajnica Jasna Pol i ekološki operater Edi Diklic, ekipa muškog rukometnog kluba 28. april u sastavu Denis Bernobic, Obrad Kocijancic i Luciano Beg, ekipa njihovih kolegica iz ženskog rukometnog kluba Mladost u sastavu Valentina Perhat, Maja Ružic Baf i Jasminka Ventin, ekipa stolnoteniskog kluba Bambi u sastavu Bojana i Nedžada Vidovic, te Bruno Legovic, ekipa DVD-a Grom sa clanovima Danijelom Petrovicem, Damirom Beakovicem i Morenom Kocijancicem, te ekipa koju su cinile kceri djelatnica i volonterki opcinskog TZ-a Antonija Kocijancic, Irena Diklic i Katarina Diklic.

Na kuharskim pozicijama sudionike su cekale traverše, sastojci i kuharski recept i to ne bilo koji, vec onaj iz nove knjige "Tradicionalna istarska jela - sezonska i blagdanska" novinarke i urednice Glasa Istre Vesne Medvedec Buršic. Prezentacija kuharice održana je uoci samog natjecanja, pa su natjecatelji, ali i brojni mještani, te oni koji na njoj suradivali (a recepte je dalo 11 mještana i mještanki) imali prilike iz prve ruke doznati sve o nastanku knjige.

Za pripremu jela natjecatelji su na raspolaganju imali pola sata, nakon cega je jedan pjat uzorka otišao na degustaciju peteroclanoj komisiji na celu s Vesnom Medvedec Buršic. Ostatak jela ekipe su stavile na pladnjeve i ponudila na degustaciju okupljenima, a tko je bio najbolji po njihovom mišljenju teško je reci jer su jela svih ekipa jednostavno planula. Pobjednici su nagradeni Vesninom kuharicom i bocom vina. Boce vina su pripale i ostalim sudionicima, ali uz uvjet da ih otvore na zajednickom druženju poslije natjecanja.


Podijeli: Facebook Twiter