TZ Novigrada: Za manifestacije 1,54 milijuna kuna

GnamGnam Fest privukao je domaće i turiste gastronomskom ponudom i glazbenim programom
GnamGnam Fest privukao je domaće i turiste gastronomskom ponudom i glazbenim programom

Skupštinari novigradske Turističke zajednice jednoglasno su prihvatili program rada i financijski plan za ovu godinu, vrijedne 4,69 milijuna kuna. Planirani turistički promet na razini je prošlogodišnjeg. O tome su izvijestili predsjednik i v. d. direktorice TZ-a, gradonačelnik Anteo Milos i Michelle Babić.

- Svima u turističkoj privredi čestitam na sjajnim ostvarenjima. Uz rekordne brojke, posebno nas veseli činjenica da smo uspjeli "povući" gotovo 400 tisuća kuna vanjskih sredstava, iz HTZ-a, TZ-a Istarske županije i Ministarstva turizma, koja će biti uložena u projekte Grada i TZ-a vezane za turizam. Radi se o sredstvima za sportske manifestacije i GnamGnam Fest, proširenje autokampa u Kastaniji te otvorenje trgovine s originalnim suvenirima i autohtonim proizvodima, koja će djelovati u sklopu Muzeja Lapidarium, kazao je Milos.

- Najveća stavka od 1,54 milijuna kuna odnosi se na manifestacije i zabavne sadržaje koje namjeravamo dodatno poboljšati te obogatiti i u pred i posezoni. Nastavljamo s unapređenjem proizvoda na području biciklizma, tenisa, nogometa, gourmeta i wellnessa, u čemu odlično surađujemo s TZ-ima klastera područja Bujštine, a napravit ćemo analizu za razvitak kongresnog turizma, za koji zasad nemamo kapacitete, kazala je Babić.

Spomenula je GnamGnam fest, festival uličnih čarobnjaka Čarobni Novigrad i program Glazba na svakom kutku, koji bi trebao oživiti starogradsku jezgru u duhu tradicije i Mediterana tijekom cijelog ljeta. Ukazala je i na razvijanje ornitološkog parka na ušću rijeke Mirne i uređenje edukativnih staza za upoznavanje autohtone flore i faune u suradnji s Koradom Korlevićem. (Kristina FLEGAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter