TZ mora Barnabi isplatiti 165.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turisticka zajednica Brtonigle mora temeljem pravomocne sudske presude isplatiti svom prvom direktoru Eziju Barnabi oko 165 tisuca kuna (bruto iznos od 54.600 kuna, plus zatezne kamate) na ime neisplacenih placa za 13 mjeseci u razdoblju od 1. listopada 1997. do 31. listopada 1998. Barnaba je onomad dobio otkaz i vec se 12 godina sudi s TZ-om, istaknuto je na sjednici Vijeca te organizacije, na kojem je, osim konstatacije da se platiti mora, i to što prije, dogovoreno da se trebaju naci opet za dva tjedna. Tada ce direktorica Ureda TZ-a Cristina Vojic Krajcar te predsjednik Skupštine i nacelnik Doriano Labinjan iznijeti model financiranja.

Naime, ako mu se taj iznos sada skine s racuna, TZ može staviti kljuc u bravu, tako da je intervencija Opcine, odnosno iznalaženje kredita za nastavak poslovanja, nužna. Labinjan je rekao da ce razgovarati s Barnabom, inace clanom IDS-a i opcinskim vijecnikom, te pokušati dogovoriti obrocnu otplatu, premda sumnja da ce to uspjeti, jer on nije zadovoljan, vec potražuje milijunski iznos na ime izgubljenih placa s kamatama od kraja 1997.

- Barnaba je kriv jer je zadužio TZ za milijunske iznose. Nakon njegova odlaska TZ je sedam godinama vracao dugove kreditima. Naši prethodnici povukli su konacan potez i dali mu otkaz, jer nisu znali što bi s njim. Sad je vijecnik i clan predsjedništva stranke pa su to morali unutar sebe riješiti. Nigdje nije dokumentirano koje su disciplinske mjere poduzete, jer nisu, a trebale su biti. To je nevjerojatno da mu sad TZ mora platiti, rekao je Tullio Fernetich, pri cemu je odvjetnik rekao da nema dokaza o njegovim financijskim propustima.

- Propust je ucinjen prije 12 godina, tada posao nije dobro odraden. Umjesto da ga se kazni i da odgovara prekršajno ili nekako drugacije, netko je prema njemu ocito bio galantan, a Barnaba je to odlicno iskoristio. Sad se platiti mora, kazala je predstavnica Istraturista Marijana Grgur.


Podijeli: Facebook Twiter