TZ Ližnjan: Silvia Sandri pobjednica foto natječaja


Pobjednica 2. foto natječaja Turističke zajednice Ližnjan je Silvia Sandri, s fotografijom koja prikazuje prepoznatljiv dio Ližnjana, ali na jedan drugačiji, iznimno kreativan način i, kako kaže žiri, kompozicijski je vrlo ugodna oku.

Drugo mjesto osvojio je Igor Karasi fotografijom iz zraka, a treće Eduard Pačić s prikazom barke na pučini. Pobjednici će pripasti novčana nagrada od tisuću kuna i poklon paket; drugoplasiranom 500 kuna i poklon paket, a trećeplasiranom poklon paket. Nagrade dobitnicima biti će uručene danas na otvorenju Božićnog sajma u općinskoj Sali u Ližnjanu, s početkom u 12 sati.

Na natječaj je pristiglo 90-ak fotografija kojima su autori prikazali ljepote općine na temu Pet veličanstvenih (inspiracija mjestima Šišan, Valtura, Muntić, Jadreški i Ližnjan). Fotografije je ocijenio žiri u sastavu: Ana Lorencin Buljan (fotografkinja), Mauro Paolo Susnich (MPS Tiskara), Teddy-Lee Akelic (grafički dizajner).

Na sajmu koji će se odvijati naredna dva dana nudit će se proizvodi OPG-ova, prigodni ukrasi, aranžmani i kreativni darovi, a uslijedit će i niz kreativnih i besplatnih radionica s ograničenim brojem sudionika. Sutra se od 14 do 15 sati odvija radionica izrade krpenih lutki, a od 16 do 17 izrada 3D pahuljica. U 18 sati počinje modna revija nakita i pletenine Adriane Penko Peruško. U nedjelju se sajam otvara u 10 sati, od 11 do 12 sati slijedi radionica heklanog cvijeta, a od 15.30 do 16.30 izrada nakita.

Sutra, u 17.30 sati u Općinskoj sali počinje dječja predstava "Veseli patuljci" DND-a Ližnjan, program završava u 18.30 sati u crkvi sv. Martina gdje će se održati tradicionalni koncert u organizaciji KUD-a Kuje na kojem će nastupiti Anton Perkov na klaviru, Klapa Brnistra, Vedran Vojnić na marimbi, Pjevački zbor zajednice Talijana iz Šišana, Elda Krajcar Percan na klaviru, klapa Teranke i pjevački zbor KUD-a Kuje. Nakon koncerta slijedi projekcija igrano-dokumentarnog filma "Zavet" autora Edija Benčića.

Organizator programa je Turistička zajednica uz suradnju DND-a Ližnjan i pod pokroviteljstvom Općine. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter