TZ Labina planira prihod od četiri milijuna kuna


Na održanoj skupštini Turističke zajednice Labina direktorica Radmila Paliska Kos izvijestila je prisutne o ostvarenim rezultatima tijekom ove godine. Naglasila je da je u razdoblju od 1. siječnja do 30. studenog ostvareno šest posto više dolazaka i četiri posto više noćenja nego u 2014. godini.

- Što se marketinških aktivnosti tiče, one su usmjerene na pojačanje turističkog prometa, u pred i posezoni i prema našoj geozoni te zajedničkom marketinškom suradnjom s TZIŽ-om na privlačenju što većeg broja avioprijevoznika na pulski aerodrom i povećanje prometa s tržišta Velike Britanije, sjevernih njemačkih pokrajina i Skandinavije, istaknula je Pliska Kos.

Nastavljena je dobra suradnja s Gradom Labinom i Trgovačkim društvom 1. maj na unaprjeđenju uvjeta boravka turista i unapređenju turističke infrastrukture poput bike staze, šetnice, kao i razvoju outdoor aktivnosti.

Što se tiče financijskog plana za 2016., od boravišne pristojbe planirani su prihodi u iznosu od 4,04 milijuna kuna, što je jedan posto više od plana za 2015. Gradu Labinu se od tog iznosa odvaja 30 posto za uređenje mjesta, što iznosi 1,2 milijuna kuna, tako da čisti prihod od boravišne pristojbe iznosi 2,8 milijuna kuna. Prihod od turističke članarine je planiran u iznosu od 580 tisuću kuna, što čini 15 posto manje od plana 2015. iz razloga istog postotka smanjenja stopa za plaćanje turističke članarine.

Prijenos prihoda prethodne godine planiran je u iznosu od 600 tisuća kuna. Rashodi se odnose na poticanje i sudjelovanje u uređenju mjesta. Osim izgradnje komunalne infrastrukture, na uređenje će se utrošiti 670 tisuća kuna. Za Rabačko ljeto planirano je 450 tisuća kuna te na suorganizaciju i potpore organizaciji drugih organizatora 407 tisuća kuna. Na on-line i off-line oglašavanje i promotivne aktivnosti utrošit će se 877 tisuća kuna. Na Skupštini su verificirani mandati predstavnika tvrtke Maslinica d.o.o. U turističkom vijeću zajednice je Lorenu Palisku, koja je otišla u mirovinu, zamijenila Julija Miletić iz prodajne službe Maslinice. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter