Uz ostvarenje tri milijuna nocenja Turisticka zajednica Rovinja je na Trgu maršala Tita pocastila gradane i turiste 30 metara dugackim kolacem i velikom tortom, na kojoj je uz grb bila ispisana tromilijunska brojka.
Uz zvukove Kristian Terzic tria tortu su simbolicki zajednicki zarezali gradonacelnik Giovanni Sponza i Odete Sapac, direktorica TZ-a, predstavnici Maistre, Valalte, policije, vatrogasaca i gradskih komunalaca, koji su zajedno iznijeli uspješnu turisticku sezonu.
Kolac i tortu su pripremili ucenici Srednje strukovne škole Eugena Kumicica, predvodeni strucnim uciteljskim savjetnikom slasticarstva, kulinarskim akademikom i dobitnikom diplome i znacke najprestižnijeg profesionalnog reda talijanske federacije kuhara Antonom Tonijem Cehicem.
Uz pomoc uciteljica Silvije Cah i Sandre Živolic ucenici slasticarstva su u dva dana u svom praktikumu i novouredenoj kuhinji uspjeli pripremiti kolac i tortu.
U pripremanje slastica, koje su brzo planule, utrošili su 120 kg brašna, 60 kg margarina, 50 kg šecera, 360 jaja i 120 kilograma jabuka. (Napisao i snimio A. POKRAJAC)