Tvrtke Tema i i Motortech Consulting pobjednici Pula Boat Fair-a

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Podjelom priznanja i nagrada danas je pod velikim šatorom u Marini Veruda zatvoren 7. trodnevni međunarodni sajam proizvođača i distributera brodske opreme i brodova Pula Boat Fair koji je ove godine okupio više od stotinu domaćih i stranih izlagača, proizvođača i gospodarstvenika. Bila je to prilika da se tijekom tri dana na jednom mjestu susretnu proizvođači koji su međusobno razmjenjivali iskustva, kontakte i dogovarali potencijalu poslovnu suradnju s ciljem predstavljanja i otkrivanja novih proizvoda i usluga kao i istraživanja novih poslovnih mogućnosti.

Prisutnima se u ime izvršnog organizatora obratio Livio Bolković koji je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjom sajamskom ponudom i posjećenošću. Bolković je rekao da je ovo definitivno najozbiljniji sajam dosad što potvrđuju i brojne pozitivne reakcije izlagača i publike, dodajući da iduće godinu očekuje dodatni iskorak po pitanju kvalitete i ponude. 

Podsjetimo, ove je godine sajam protekao u znaku 160 godina Uljanika, a završni dan održane su prezentacije izlagača. Nakon toga uslijedila je svečanost dodjele strukovne nagrade i velike plakete najuspješnijem izlagaču proizvoda koji je premijerno izložen na PBF-u 2016., uz dodjelu nagrada i autorima najuspješnijih fotografija na natječaju "Riblje oko 2016."

Tako je strukovna nagrada i velika plaketa za najuspješnijeg izlagača premijerno izloženih proizvoda dodijeljena tvrtkama Tema d.o.o. i Motortech Consulting d.o.o. za zajednički projekt – Hibridni brodski pogon. Nagrade su preuzeli Branimir Ružojčić, direktor tvrtke Tema d.o.o. i Alen Komparić, predsjednik Skupštine Motortech Consultinga. Što se tiče foto natječaja Riblje oko 2016., ocjenjivački sud u sastavu Eros Čakić i Dubravko Kujavec je Zlatno riblje oko dodijelio Edni Jurcan za fotografiju "Ples nad morem" zbog tematske originalnosti i fotografske vještine.

Specijalna diploma Riblje oko ide autoru Igoru Popoviću za fotografiju "Sea of passing time", a druga specijalna diploma Riblje oko Katarini Guini za seriju fotografija. Riblje oko za najpopularniju fotografiju po odabiru posjetitelja dobio je Valter Zanko. Nakon dodjele priznanja, Mojca Tavčar Benčić u ime pokrovitelja tvrtke Uljanik Tesu Elektronika izvukla je sretnog dobitnika vrijedne nagrade, a riječ je o električnom biciklu. Sajam službeno završava danas jedriličarskom regatom Zlatna ribica koja počinje u 10 sati na Bunarini.

(D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter