Tvrtke koje uspješno prkose gospodarskoj krizi

Villa Letan u Peroju jedini hotel s četiri zvjezdice na području Vodnjana
Villa Letan u Peroju jedini hotel s četiri zvjezdice na području Vodnjana

Nagradu grada Vodnjana na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 10. kolovoza primit će predstavnici dvaju poslovnih subjekata - Hotela Villa Letan iz Peroja i tvrtke IN-DI iz Vodnjana. Nagradu će im uručiti predsjednik Vijeća Corrado Ghiraldo, a takvu su odluku jednoglasno na posljednjoj sjednici usvojili vodnjanski vijećnici.

Zapošljavaju 80-ak ljudi

U obrazloženju odluke navodi se da je Villa Letan, otvorena 2000. godine, prvi i jedini hotel s četiri zvjezdice na području Vodnjana te da je kroz 15 godina rada postao prepoznatljiv i zaslužan za promociju Vodnjanštine. Perojski hotel zapošljava 21 djelatnika te raspolaže s 54 sobe i pet apartmana, kongresnom dvoranom, wellnessom, vanjskim bazenima… Letan je dobitnik brojnih priznanja: lanjske nagrade TripAdvisora za hrvatski hotel s najbržim rastom ocjena gostiju, nagrade najvećeg engleskog touroperatera Thomas Cook Groupe, među ostalim i za gastronomiju, priznanja "Proven Quality" za odlične povratne informacije gostiju.

IN-DI osnovan je pak 1990. kao firma za veleprodaju i maloprodaju elektromaterijala. Danas ima tri prodajna centra (Vodnjan, Pula i Rovinj), poslovno-prodajni centar u Vodnjanu, a sa sestrinskom tvrtkom Indi-metal profilirala se u respektabilan subjekt za distribuciju elektromaterijala u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Tvrtka zapošljava 60-ak ljudi. Ova dva subjekta gradskom Odboru za nagrade, počasti i priznanja predložio je gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Tko su još laureati?

- U godini s ekonomskim problemima predložio sam dvije tvrtke koje ne samo da prkose gospodarskoj krizi već i bilježe dobre rezultate. Uz to, zapošljavaju i dobar dio ljudi s našeg područja, poručio je Vitasović vijećnicima. Na svečanoj sjednici za Dan grada, koja će se održati u svježe obnovljenom sjedištu Zajednice Talijana "Armando Capolicchio" u Galižani, 10. kolovoza u podne, gradonačelnik će prema svojim ovlastima nagraditi još neke laureate. O kojim se zaslužnim osobama radi na ovotjednoj sjednici nije otkrivao. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter