Tvrtka Mars Hrvatska povlači čokoladice "Snickers"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka Mars Hrvatska povlači čokoladice "Snickers 4 PACK" u pakovanju od četiri puta 50 grama iz prodaje zbog moguće prisutnosti plastike u proizvodima, objavila je ta tvrtka u srijedu.

Povlačenje se odnosi samo na proizvode serijskog broja 550F2NLD03 s rokom trajanja do 10. srpnja ove godine i serijskog broja 601A2NLD03 s rokom trajanja do 7. kolovoza ove godine, napominje se. Ti proizvodi potječu iz Nizozemske, a niti jedan drugi Marsov proizvod neće biti povučen.

Mediji su javili da su sporni Marsovi prizvodi povučeni iz 55 zemalja, jer je u nekima pronađena samljevena zaštitna plastika, za koju se ne zna kako je dospjela u čokoladu.

U Marsu Hrvatska tvrde da do danas nisu zaprimili niti jednu pritužbu potrošača. Također mole potrošače koji imaju navedeni "Snickers 4 PACK" proizvod da ga ne konzumiraju, a za daljnje informacije da se obrate tvrtki.

Ministarstvo zdravlja potvrdilo je primitak obavijesti  o povlačenju spornih proizvoda s hrvatskog tržišta, te poručilo da je u tijeku inspekcijski nadzor sanitarne inspekcije kod mogućih distributera "Snickers" čokoladica u Hrvatskoj.

Kako se radi o proizvodima koji imaju široku distribucijsku mrežu, potrebno je određeno vrijeme da se kroz obvezu subjekata u poslovanju s hranom o uspostavi sljedivosti utvrde sve činjenice o mogućoj distribuciji proizvoda na području Hrvatske, navodi Ministarstvo u priopćenju.

Za sada postoji određena sumnja da je dio takvih proizvoda ipak stigao na hrvatsko tržište. Zbog toga su potrošači obaviješteni o serijama proizvoda koji se ne preporučuju za konzumaciju, sa zahtjevom da se obrate nadležnoj inspekciji sa informacijama o porijeklu spornih proizvoda, stoji u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter