Tvrtka Danka Končara želi sudjelovati u restrukturiranju Uljanik Brodogradilišta

Noć muzeja u Rovinju (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Noć muzeja u Rovinju (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Iz Uljanik Grupe obavijestili su danas javnost da su za predstojeći program restrukturiranja i diversifikaciju poslovanja pulskog brodogradilišta zaprimili pismo namjere potencijalnog strateškog partnera Kermas energija iz Zagreba.

"Pismo je zaprimljeno u sklopu poziva širem krugu investitora i investicijskih fondova na temelju inicijalne investicijske dokumentacije u kojoj su definirani strateški ciljevi restrukturiranja brodograđevne aktivnosti s naglaskom na projektiranje i gradnju manjeg broja visoko sofisticiranih plovila specijalnih namjena, te ključni elementi diversifikacije dijela resursa prema suvremenom nautičko-servisnom kompleksu specijaliziranom za logističku podršku megajahtama", stoji u kratkom priopćenju koje potpisuju Korporativne komunikacije Uljanik Grupe. Istu informaciju iz Uljanika su tijekom dana uputili i Zagrebačkoj burzi, kako bi o zaprimljenom pismu namjere Kermas energije obavijestili i investicijsku javnost.

Privatizacija Brodotrogira

Tvrtka Kermas energija kći je međunarodne investicijske korporacije Kermas Limited. Osnivač i generalni direktor tvrtke je Danko Končar koji je u listopadu najavio početak realizacije velike investicije u Pulskom zaljevu, odnosno početak radova na projektu Sv. Katarina-Monumenti, vrijednom ukupno 65 milijuna eura, koji bi trebao biti gotov do 2020. godine. Realizacija projekta Sv. Katarina-Monumenti podijeljena je, podsjetimo, u tri faze i to u izgradnju luke nautičkog turizma Sv. Katarina, izgradnju suhe marine te izgradnju hotelskog kompleksa. Uljanikov otok u neposrednom je susjedstvu budućeg kompleksa, te je stoga razumljiv interes iz Kermasa da se uključivanjem u proces restrukturiranja brodogradilišta aktivno uključe u osmišljavanje i planiranje budućnosti cijelog prostora. Kermas energija, kojom upravlja sin Danka Končara Nenad, strateški je opredijeljena na ulaganja u sektore turizma, energetike i brodogradnje. Kako se može pronaći na njihovoj internetskoj stranci, u sektor brodogradnje ova je tvrtka ušla kroz privatizaciju Brodotrogira, a i njihov najvažniji turistički projekt vezan je upravo uz prostor brodogradilišta. Radi se o tridesetak milijuna eura vrijednom nautičkom centru "Servisni centar Trogir" koji će u sklopu Brodotrogira objediniti brojne nautičke servisne usluge, marinu i hotelski smještaj. U prvoj od tri planirane faze izgrađena je marina sa 133 veza u moru i 80 vezova na kopnu, za prosječnu veličinu plovila do 25 metara. (Milan PAVLOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter