Tvrdi da je požar izazvao u ime srpskih revolucionara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitska policija traga za muškarcem koji je u petak nazvao redakciju Slobodne Dalmacije i kazao da u ime "Srpskog revolucionarnog pokreta" preuzima odgovornost za izazivanje požara u vojarni u Padenima kod Knina.

"Provjeravamo sve detalje. I dalje cemo istraživati sve dok ne otkrijemo tko je ta osoba i koliko je tocno to što je rekao kako bismo utvrdili okolnosti svega vezanog za taj slucaj", kazala je glasnogovornica splitsko-dalmatinske policije Marina Kraljevic Gudelj.

Slobodna Dalmacija objavila je da ju je "u petak s prikrivenog broja nazvao nepoznati muškarac i u ime Srpskog revolucionarnog pokreta preuzeo odgovornost za požar u vojarni kod Knina. Dodao je da ce napasti policijsku postaju, opsovao mater ustašku i prekinuo vezu".

Požar u Padenima kod Knina izbio je u utorak, a nakon tri dana lokaliziran je u petak ujutro. Vatra se proširila uz vojarnu Stara straža gdje je došlo do detonacija starih i zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava zbog cega je 250 stanovnika okolnih mjesta, pogotovo Martica i Mokrog Polja, bilo evakuirano. Zbog eksplozija vatru nisu mogli gasiti zrakoplovi sve do petka kada su na teren upuceni kanaderi i air traktori, te više desetaka gasitelja. (H)


Podijeli: Facebook Twiter