Tvrđava Punta Christo slavi 150. rođendan

S konferencije za novinare Seasplasha (B. VINCEK)
S konferencije za novinare Seasplasha (B. VINCEK)

Ove se godine obilježava 150 godina postojanja tvrđave Punta Christo i u sklopu tog slavlja organizirat ćemo partije i u drugim gradovima kako bi promovirali tu godišnjicu, kazao je danas u Puli Boris Bjelica iz udruge Seasplash.

Tvrđava počinje s radom 18. svibnja kada će biti organiziran tradicionalni party. Vedran Meniga je kazao da će se party zvati "3ple Dubble Trubble".

- Glavna zvijezda te fešte bit će najproduktivniji dubstep producent današnjice DJ Madd koji svake godine gostuje na Outlook festivalu. Uz njega će i na drugom flooru nastupati Tom Jay, Unique i Lelila M. Što se same tvrđave tiče, osmislili smo i grb sa zaštitnim znakom kojeg smo nazvali Fortaur i koji će biti inkorporiran u promotivne materijale svih događanja koji se održavaju u tvrđavi, kazao je Meniga.

Bjelica je najavio Slurp! Festival koji će se u tvrđavi Punta Christo održati u četiri termina. Tako nam 15. lipnja dolazi Petar Dundov, 13. srpnja glavna je zvijezda Terry Lee Brown Jr., 3. kolovoza rezerviran je za Silicone Soul, dok će 28. rujna gostovati Richard West poznatiji kao Mr. C.

Seasplash festival ove godine se održava po 11. put, a trajat će od 18. do 22. srpnja. Između brojnih izvođača koji će tu nastupati Meniga je izdvojio producenta Adriana Sherwooda, pionire austrijskog duba Dubblestandard i njihovu gošću Jazzmin Tutum te domaće sastave Dubble, Chew the Fat! I Balkan Kolektiv. Meniga je napomenuo da će tijekom Seasplasha biti organiziran i tečaj za radnike u festivalskoj organizaciji, a bit će organizirane i besplatne radionice audio inženjeringa, vizualnih instalacija i DJ radionice.

Planetarno poznati Outlook i Dimensions festivali bit će održani od 29. kolovoza do 2. rujna te od 5. do 9. rujna. Oba festivala imat će koncert otvorenja u pulskoj Areni, a za sada su poznati samo izvođači koji će otvoriti Outlook 28. kolovoza - The Original Wailers. Otvorenje Dimension festivala u Areni bit će 4. rujna, no za sada se ne zna tko će nastupati.

Bjelica je napomenuo da će ulaznice za te koncerte koštati samo 135 kuna te da su koncerti koji će otvarati te festivale biti upravo samo to - obični koncerti poznatih izvođača koji su primjereni za takav prostor. Na konferenciji za novinare bio je prisutan i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je zahvalio organizatorima na dugogodišnjem trudu i radu i načinu na koji su uspjeli promovirati Pulu kao nezaobilaznu destinaciju za kulturne događaje ovakvog tipa. (B. VINCEK)  


Podijeli: Facebook Twiter