Tvornica ne radi jer Višnjan nije dao infrastrukturu

Iako dovršena, tvornica je neuseljiva
Iako dovršena, tvornica je neuseljiva

"Svima, posebno političarima, puna su usta investicija i zapošljavanja. Mi već 20 godina ulažemo, zapošljavamo i izvozimo pa svejedno ne možemo ući u našu novoizgrađenu tvornicu vrijednu deset milijuna eura. Nažalost, na svom primjeru vidimo da u stvarnosti nema pozitivne poduzetničke klime", kaže ogorčeni Ivan Đani Stojnić, predsjednik Uprave tvrtke S. I. C. iz Vabrige, koja se bavi veleprodajom, maloprodajom i preradom ribe.

U višnjanskoj poslovnoj zoni Milanezi su proteklog lipnja dovršili svoj novi proizvodni kompleks, ali Općina nije na vrijeme izgradila svu potrebnu infrastrukturu pa njihova tvornica već mjesecima zjapi prazna. Općina je imala obavezu u roku od 18 mjeseci, tj. do veljače 2012. osigurati cestu, telefon i kanalizaciju, no do danas to nije učinila. Da bi stvar bila gora, Stojnić veli da nitko niti ne zna kada će se to riješiti.

- Trpimo ogromnu štetu. Trenutna situacija ne da je ozbiljna, nego kritična za našu tvrtku. Svi planovi su nam poremećeni, imamo problema sa starim i novim kupcima te dobavljačima s kojima smo dogovorili da ćemo uzimati veće količine robe. Nismo ostvarili ni plan zapošljavanja, jer smo trebali zaposliti 25 djelatnika i svi su na čekanju. K tome, prijavilo nam se 90 ljudi koji žele raditi, jer smo dogodine kanili otvoriti još novih radnih mjesta, u dahu priča Stojnić.

"Želja je Općine da se ugovoreni posao dovrši na zadovoljstvo ugovornih strana te se u tom smjeru poduzimaju znatne aktivnosti. Ističemo da je sadašnja općinska uprava taj ugovor i problematiku naslijedila od prijašnje, čime ne tražimo nikakvo opravdanje, ali to su činjenice koje se moraju znati", piše u očitovanju Milana Dobrilovića, načelnika Višnjana. (T. KOCIJANČIĆ, snimila J. PREKALJ)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter