Tvornica cementa otvorila laboratorij za beton

Svečanost otvorenja laboratorija (A. Š.)
Svečanost otvorenja laboratorija (A. Š.)

U Holcimovoj tvornici u utorak je svečano otvoren akreditirani Laboratorij za beton i agregat. Nakon dvije godine sveobuhvatnih priprema i ulaganja u razvoj zaposlenika, opremu i procedure, Holcimov Laboratorij za beton i agregat dokazao je svoju spremnost, stručnost i neovisnost. Stoga im je Hrvatska akreditacijska agencija dodijelila akreditaciju za ispitivanja betona i agregata prema 12 međunarodnih metoda.

Protiv krize

- Ova su ulaganja potaknuta našom željom da prevladamo krizu u hrvatskom građevinskom sektoru. Odlučili smo pokrenuti Centar za inovacije i projekte ulaganjem u četiri moderno opremljena laboratorija u kojima naš tim stručnjaka kroz individualni pristup projektima i inovacijama, pruža dodanu vrijednost našim kupcima, izvođačima, arhitektima, projektantima i investitorima. Svečano obilježavamo akreditaciju Laboratorija za beton i agregat u koji smo uložili milijun kuna. No, još puno veće ulaganje od opreme jest ulaganje u vrhunski tim stručnjaka, kojima zahvaljujem na entuzijazmu za učenjem i razvojem. Zajedno s angažmanom svih zaposlenika Holcima u Hrvatskoj naš Centar za inovacije i projekte uspio je postaviti stvaranje vrijednosti za kupca i inovacije na prvo mjesto, unutar naše organizacije," rekao je na otvaranju Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj.

Ispitivanja prema 12 metoda

- Betonom se bavim već 15 godina na području cijele Hrvatske i proveo sam kontrolu kvalitete više od 2 milijuna kubika betona. Stoga stojim iza neovisnosti, stručnosti i preciznosti ispitivanja koja radimo u Laboratoriju za agregat i beton. Akreditacijska agencija je to prepoznala pa naša usluga sad obuhvaća ispitivanja prema 12 metoda za beton i agregat. Tu nećemo stati, već pripremamo proširenje laboratorija i ulaganja u novu opremu za dodatna ispitivanja," istaknuo je Igor Bobić, voditelj Holcimovog Laboratorija za beton i agregat. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter