"Tvoje lice zvuči opasno" oduševilo Porečane


Premijera kazališne predstave "Tvoje lice zvuči opasno" u režiji Katje Restović i Edija Maružina, u produkciji Mrki teatra, dramske  radionice Pučkog otvorenog učilišta Poreč i gostiju, uprizorena je u četvrtak navečer u do posljednjeg mjesta punom porečkom kazalištu. Dvosatna predstava autorice Katje Restović, bila je parodija TV showa "Tvoje lice zvuči poznato" u kojoj je sudjelovalo čak 47 glumaca, pjevača i plesača koji su svojim  fascinantnim  preobrazbama oduševili publiku.

Ustvari, sve se događalo u TV studiju POUP-a i, prema najavi, bilo je to snimanje "In live" poznatog  istarskog TV Showa "Tvoje lice zvuči opasno".

- Kako se radi o posljednjoj emisiji ove sezone, molimo sve zainteresirane da dođu u naš studio i budu podrška našim natjecateljima, poznatim zvijezdama show bussinesa, koji će svoju fascinantnu preobrazbu predstaviti u osam glazbenih točaka: Boris Kosmač, Jakša  Grgić, Alenka Korelić Lučić, David  Belas, Paulina Vidović, Sven Djula Tomac, Patrick Darrer. Ocjenjivanje naših natjecatelja i ovoga će puta biti prepušteno na "milost i nemilost" žiriju, stručnjacima iz kazališne i glazbene scene: Žitomiru Klarićiću, Sanjici Sari Radetić, Ediju Maružinu te gostu - direktoru TV studija Poup.hr Eliju Štifaniću, pisalo je u najavi predstave te je publika zamoljena da dress code prilagodi TV snimanju te da ne kasni je sve ide uživo.

Ansambl predstave "Tvoje lice zvuči opasno činili su: Edi Maružin, Elio Štifanić, Sanjica Sara Radetić, Žitomir Klaričić, Azeglio Picco, Glen Stelko, Belas David, Bruno Krajcar, Boris Kosmač, Dobrivoj Savatović, Saša Savatović, Danijel Makin, Deni Červar, Sandro Hačić, Davor Hačić, Angelica Zacchigna, Jakov  Grgić, Nenad Sinčić, Sven Đula Tomac, Paulina Vidović, Stefania  Hasimi, Gordan Gregurović, Alenka Korelić Lučić , Patrick Darrer, plesna skupina  Mot 08, plesna  skupina  USB.

Zahvaljujući njima na sceni su se našili Tina Turner, Michael Jackson i talentirane Angelice Zacchigne, Village People, Charlie  Chaplin… ali i Bruno Krajcara te mladi pjevači Gordan Gregurović i Stefanija Hasimi. I svi su, kako javljaju iz Poreča, razgalili publiku. Bilo je to i dva sata neprekidnog smijeha i aplauza zadovoljne publike.

- Presretna sam i  vrlo ponosna na cijeli ansambl. Mislim da smo Edi i ja uspjeli napraviti ono što mislim da je pravi  cilj kazališta: da publike zaboravi realnost na neko vrijeme i potpuno se prepusti predstavi. Jedina istinska naknada za težak rad koji je ova  predstava zahtijevala, što zbog velikog ansambla, što zbog potreba predstave, je sinergija predstave i publike, što se je večeras u potpunosti ostvarilo. Nema veće sreće za autore i redatelje  komedije, od toga kada je publika nasmijana do suza, rekla je nakon premijera Katja Restović.

Za tehniku su bili zaduženi Aleksandar Poropat i Ivan Pisak, scenografiju David Belas i D.D. – elektroakustika, kostimografkinja je Slavica Jarić, make up artistica Ana Marija Radić, grafičko oblikovanje potpisala je Ana Sever, a fotografiju Nenad Šimunić.

Predstava je bila poklon Pučkog  otvorenog učilišta Poreč i dramskog  ansambla  Kazališta, Gradu Poreču za njegov dan, a svi se nadaju što skorijoj reprizi.

Priredila B. Ć. J.


Podijeli: Facebook Twiter