TV Istra cetvrta u oštroj konkurenciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Podaci o gledanosti televizijskih programa na podrucju Istarske županije za zadnji kvartal 2011., koje je izradila tvrtka Defacto produkcija, potvrduju da TV Istra, u konkurenciji svih nacionalnih i regionalnih televizijskih programa, drži visoko cetvrto mjesto.

TV Istra se nalazi iza prvih programa tri nacionalne televizije s 31,1 posto gledanosti i 56.625 gledatelja. Predsjednica Uprave i glavna urednica TV Istre Gordana Restovic kaže da je TV Istra zadržala to visoko mjesto unatoc tome što nema jutarnji program.

- Istini na volju, bili smo zabrinuti hocemo li na tom mjestu ostati nakon što su nacionalne kuce pokrenule nove programe kao što su Doma TV i RTL 2, ali to se nije dogodilo. Podatke za gledanost tražimo za svaki kvartal da bismo zadovoljili naše klijente koji se koriste našim marketingom, ali i da bismo znali što i kako promijeniti u programskoj shemi, objasnila je Restovic.

Nova TV i dalje uvjerljivo vodi, a slijede prvi program HTV-a i RTL-a. Nakon TV Istre slijede Doma TV, RTL 2, istarska TV Nova pa tek onda drugi program HTV-a.

Što se dobne skupine gledatelja TV Istre tice, najviše ih je u dobi od 35 do 49 godina (33,7 posto), zatim od 50 do 64 godine (23,4 posto) te od 65 godina naviše (20,1 posto). Mlade TV Istra ne zanima previše pa publika iz dobne skupine od 20 do 34 godine cini samo 19,4 posto gledatelja.

Kao što smo spomenuli, TV Istra nema jutarnji program, a najgledanija je od 21 do 23 sata. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter